Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

16-08-2011

Mūsu rallisti ieņem otro vietu starptautiskā rallijā


13. un 14. augustā Lietuvas pilsētā Zarasos apmēram 50 tūkstoši skatītāju varēja izbaudīt 4. Ziemeļeiropas rallija posmu „300 Lakes Rally 2011”. Starp dalībniekiem bija arī Daugavpils ekipāža Sergejs Blaževičs/Sergejs Onackis, kas savā klasā palika otrajā vietā.

 

Lietuvā notikušais rallijs izraisīja lielu skatītāju interesi. Kopumā tika aizvadīti 15 ātrumposmi, kuru kopējais gadums sasniedza 145 kilometrus, bet kopējais posma garums bija 514 kilometri.

 

Uz starta stājās 70 mašīnas no astoņām pasaules valstīm: Somijas, Vācijas, Polijas, Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas un Ukrainas. Latviju pārstāvēja divas ekipāžas, no kurām viena bija no Daugavpils – Sergejs Blaževičs un Sergejs Onackis (Autosporta klubs Daugavpils), kuri brauca ar VWGOLFIII auto.

 

Ar 55. starta numuru (tik zems starta numurs, jo ekipāza nestartēja citos 2011. gada posmos) braucošā mašīna pirmajā sacensību dienā tika līdz 31. pozīcijai. Otrajā dienā, pēc viena neveiksmīgi veikta tramplīna, braucēji piezemējās pļavā un nevarēja atgriezties uz trases. Šī iemesla dēļ tikai zaudēts ļoti vērtīgs laiks, bet tas netraucēja ieņemt otro vietu L2000 klasē, kā arī 20. kopējā ieskaitē. To var uzskatīt par ļoti labu rezultātu, jo tas bija tikai otrais sezonas starts šim pārim.

 

Šeit jāuzslavē ne tikai paši sportisti, bet arī visa „Autosporta kluba Daugavpils” vadība ar sekojošiem cilvēkiem sastāvā: administratoru A.Jermakovu, tehnisko direktoru G.Ščerbakovu un mehāniķus J.Stivriņu, D.Harlovski. Komanda labprāt izmantoja iespēju pateikties visiem sponsoriem un atbalstītājiem par sniegto palīdzību.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ