Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

24-09-2014

DAUGAVPILS OLIMPISKĀS DIENAS 2014


Olimpiskā diena tiek rīkota par godu Starptautiskās Olimpiskās komitejas dibināšanai.

Olimpiskās dienas 2014 moto ir „Iepazīsties – mini handbols!”

 

1.      Mērķi un uzdevumi.

  1. Olimpiskās kustības, aktīva un veselīga dzīvesveida popularizēšana.
  2. Iesaistīt sporta, ar sportu saistītās kultūras un mākslas aktivitātēs skolēnus, jauniešus, pilsētas iedzīvotājus.
  3. Olimpiskā centra iespēju demonstrēšana un piedāvāto pakalpojumu popularizēšana.

 

2.      Laiks un vieta.

Daugavpils pilsētas “Olimpiskā diena” notiks 2014. gada 26.septembrī.

Fotokonkurss “Iepazīsties – mini handbols!”. Veicot iepriekšēju izvērtēšanu skolās, līdz 2014.gada 1.oktobrim uz e-pastu daugavpils-oc@inbox.lv iespējams iesūtīt ne vairāk kā 1 (vienu) konkursa tēmai atbilstošu JPG formāta fotoattēlu (attēla izmērs vismaz 1600px*1200px);

Zīmējumu konkurss “Ko es zinu par handbolu!” pirmsskolas un sākumskolas (līdz 6.klasei ieskaitot) izglītības iestāžu audzēkņiem. Līdz 2014.gada 26.septembrim lūdzam organizēt zīmējumu konkursu mācību stundā. Konkursa darbi tiek zīmēti uz A4 vai A3 formāta lapas. Zīmējumus iesniegt Daugavpils Olimpiskā centra recepcijā vai sporta un mārketinga daļā.

Eseju konkurss “Ko es zinu par handbolu!” (no 7.klases ieskaitot) – apjoms līdz 750 vārdiem. Līdz 2014.gada 26.septembrim lūdzam organizēt eseju konkursu mācību stundā.No skolas var tikt iesniegti 3 labākie darbi. Darbiem jābūt datornoformējumā uz A4 lapas.

26.09. plkst.9:30 –  Olimpiskā diena Daugavpils Olimpiskajā centrā, Stadiona ielā 1.

 

3.      Olimpiskās dienas pasākuma programma DOC  26.09.2014 

9:30    

pulcēšanās Daugavpils Olimpiskajā Centra, Stadiona ielā 1

9:45

svinīga atklāšana, LOK himna

10:00

radio StarFM tiks pārraidīta vingrošanas kompleksa audio versija, kad kopīgajai vingrošanai apvienosies visa Latvija.

10:30 – 12.30

Paraugdemonstrējumi

Olimpiskās dienas programma skolu komandām (5.klases)

Olimpiskās dienas noslēguma ceremonija:apbalvošana

 

 No katras skolas piedalās 1 komanda 10 cilvēku skaitā (5.klašu skolēni: 5 meitenes, 5 zēni).

Programma sastāv no 9 stacijām, kurās komandām ir jāizpilda sporta vai ar sportu saistīts uzdevums. Stacijas atrodas centrālajā A, B un C laukumā. Komandas sacenšas individuāli un krāj katrā stacijā saņemtos punktus un uzrādīto rezultātu. Nobeigumā tiks apbalvotas labākās komandas.

STAFEŠU APRAKSTS

1. Pretstafete: Piedalās visa komanda

Stafetes dalībnieki nostājas pretējās kolonnās – vienā pusē zēni, otrā-meitenes. Pēc starta signāla stafeti uzsāk dalībnieks no zēnu kolonnas, kurš ar stafetes kociņu skrien līdz meiteņu kolonnai,

apskrienot to, nodod stafetes kociņu meiteņu kolonnā priekšā stāvošajai dalībniecei un pats nostājas kolonnas beigās. Stafete tādā veidā turpinās, līdz abas kolonnas ir apmainījušās vietām. Komanda skaitās finišējusi, kad pēdējā meitene ir apskrējusi zēnu kolonnu un nodevusi stafetes kociņu kolonnā priekšā stāvošajam dalībniekam, kurš paceļ stafetes kociņu virs galvas taisnā rokā. Uzvar komanda, kuras dalībnieki pirmie apmainās vietām kolonnās un paceļ stafetes kociņu virs galvas taisnā rokā.

Rezultāts: labākais uzrādītais laiks.

2. Snaipieris: Piedalās visa komanda

 Komandas dalībnieki pa vienam mēģina uzmest riņķi vienam no 3 konusiem, kas ir novietoti viens aiz otra. Katram dalībniekam tiek doti 3 mēģinājumi. Punkti tiek piešķirti tikai par tiem riņķiem, kas tika uzmesti konusiem. Uzmetot tuvākajam konusam – 1 punkts, vidējam – 2 punkti, tālākajam konusam – 3 punkti

Rezultāts: komandas dalībnieku iegūto punktu kopsumma par visiem metieniem.

3. Draudzīgā stafete: Piedalās visa komanda pa pāriem

Stafetes dalībnieki sadalās pa pāriem. Pēc starta signāla stafeti uzsāk pirmais pāris, kurš, turot bumbu  starp vēderiem, skrien līdz konusam, apskrienot to, dodas atpakaļ, nodod bumbu nākošajam pārim. Stafete tādā veidā turpinās. Komanda skaitās finišējusi, kad pēdējais pāris šķērso finiša līniju.

Rezultāts: labākais uzrādītais laiks.

4. Mini-novuss: Piedalās visa komanda

Katram dalībniekam jāmēģina ar nousa kijas palīdzību iesist 3 kauliņus mini-novusa luzā, ar atsitienu pretējā bortā. 

Rezultāts: komandas dalībnieku precīzo metienu summa.

5. Vingrošanas stafete: Piedalās visa komanda

Stafetē ietilpst uzdevumi uz piepūšamā celiņa, vingrošanas kuba, ar bumbu un lecamauklu.
Rezultāts: labākais komandas uzrādītais laiks.

6. Basketbola bumbas soda metieni grozā: Piedalās visa komanda

Katram dalībniekam jāizpilda 3 metieni basketbola grozā, no soda metienu līnijas.

Rezultāts: komandas dalībnieku precīzo metienu summa.

7. Kombinētā stafete: Piedalās visa komanda 

Pēc starta signāla dalībnieks skrien līdz 1. vingrošanas riņķim, paņem tenisa raketi un 5 reizes driblē ar tenisa bumbiņu. Pēc tam noliek raketi un bumbu atpakaļ riņķī, skrien līdz nākamajam vingrošanas riņķim, paņem no tā lecamo aukliņu, lec pāri aukliņai 5 reizes, noliek aukliņu atpakāļ riņķī, skrien atpakaļ apkārt kolonnai un nodod stafeti nākamajam dalībniekam. Stafete beidzas, kad pēdējais dalībnieks šķērso starta līniju.

Rezultāts: labākais uzrādītais laiks.

8. Futbola bumba un konusi: Piedalās visa komanda 

No starta līnijas ik pēc 3m nolikti 4 konusi. Pēc starta signāla pirmais dalībnieks paņem futbola bumbu, saspiež to starp ceļiem un skrien  līkloču skrejienā starp konusiem. Kad skrien atpakaļ, vada bumbu gar konusiem, noskrien līdz starta līnijai un nodod futbola bumbu nākamajam dalībniekam u.t.t.

Rezultāts: labākais komandas uzrādītais laiks.

9. Stafete ar vingrošanas riņķi: Piedalās visa komanda 

 Pēc starta signāla pirmais dalībnieks pārvietojas līdz finiša konusam, lecot caur vingrošanas riņķim,  un līdz savai komandai skrien, ripinot vingrošanas riņķi blakus.. Pēc tam nodod riņķi nākamajam dalībniekam u.t.t.

 Rezultāts: labākais uzrādītais laiks.

Stafešu programma var tikt mainīta vai pielāgota.

4. Apbalvošana

Labākā komanda tiek apbalvota ar LOK balvu. Uzvarētājkomanda katrā no stacijām tiek apbalvota ar DOC sarūpētajām balvām.

5. Vispārējā informācija dalībniekiem.

Olimpiskās dienas Vislatvijas rīta rosmes vingrojumu komplekss atrodams: http://olimpiade.lv/lv/jaunumi/video-galerija/olimpiskas-dienas-2014-macibu-video-241/5061

Visiem dalībniekiem jābūt sporta tērpam (vēlams vienotā sporta tērpā) un maiņas sporta apaviem. Komandu dalībniekiem būs pieejamas 2 ģērbtuves, kur viņi varēs pārģērbt sporta tērpu. Pēc tam visas mantas būs jāņem līdzi, tās var atstāt skatītāju trībīnēs.

Vingrošanas stacijā dalībnieki piedalās zeķēs.

Par skolēnu sagatavotību sacensībām, drošības tehnikas ievērošanu, veselības stāvokli atbild attiecīgās skolas sporta skolotājs.

Par skolēnu disciplīnu pasākuma laikā atbild pedagogs, kas pavada skolas komandu.

Pavadošo pedagogu skaits 1 komandai: 1-2 pedagogi.

6. Pieteikšanās.

Iepriekšējā pieteikšanās visiem dalībniekiem Daugavpils Olimpiskajā Centrā, Stadiona ielā 1 līdz 2014.gada 22.septembrim  no plkst. 09:00 līdz 17:00, ierodoties personīgi, vai arī piesakot dalību pa faksu: 65422326, vai e-pastu: daugavpils-oc@inbox.lv, norādot – Olimpiskā diena 2014. Papildus informācija pa tālruni: 654-20004; 26640007. Pieteikumā lūdzam norādīt skolu un pavadošo pedagogu.

Aicinām arī visas Daugavpils pilsētas un novada izglītības iestādes piedalīties rīta vingrošanā savā skolā, birojā, pieslēdzoties radio StarFM !




Atpakaļ