Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

19-09-2014

Sveicam Dmitriju Vasiļjevu 65 gadu jubilejā!


Šodien savu 65. dzimšanas dienu atzīmē šaušanas treneris Dmitrijs Vasiļjevs. Daugavpils Sporta pārvaldes un Daugavpils BJSS kolektīvs novēl stipru veselību, panākumus un izturību arī turpmākajā darbā!

Dmitrijs Vasiļjevs šaušanai pievērsās tālajā 1962. gadā, sākot treniņus kopā ar leģendāro Afanasiju Kuzminu. 1964. gadā Vasiļjevs ieguva bronzas medaļu PSRS jauniešu čempionātā. Viņa panākumu sarakstā ir arī uzvara „Dinamo” centrālās padomes čempionātā, bet 1969. gadā viņš kļuva par bruņoto spēku čempionu.

Kopš 1970. gada 1. janvāra Vasiļjevs pievērsās trenera arodam, turpinot šo darbu arī mūsdienās. Starp viņa audzēkņiem ir divi PSRS jauniešu čempionāta uzvarētāji – S.Grigorjevs un A.Grigorjevs. Šobrīd Vasiļjevs ir arī Latvijas jaunatnes izlases treneris.

Jau pēc Padomju Savienības sabrukuma Vasiļjevs kā sportists ieguvis trīs Latvijas kausus, bet šogad ieņēma otro vietu Latvijas čempionātā ātršaušanā ar pistoli. Senioru čempionātā viņam viena zelta medaļa un viens sudrabs.

Ilgus gadus Vasiļjevs strādājis kā sporta skolas direktors, bet šobrīd ir vecākais šaušanas nodaļas treneris un arī šautuves pārvaldnieks.


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ