Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

01-08-2011

Sporta ziņas


Daugavpils airētājiem godalgas Latvijas čempionātā (1.08)

 

Nedēļas nogalē Jūrmalā norisinājās Latvijas čempionāts B grupas junioriem. Vairākas godalgas aizceļoja uz Daugavpili.

 

Pirmajā sacensību dienā Vjačeslavs Gorins vieniniekos pusfinālā ieņēma otro vietu, bet lielajā finālā palika ceturtais. Četrinieku sacensībās pārī ar MSĢ audzēkņiem viņam pārliecinoša uzvara un zelta medaļa.

 

Otrajā dienā Jeļena Jepifanova kopā ar Nataļju Skladovu uzrādīja otro ātrāko laiku divniekos. Noslēdzošajā distancē četriniekiem Vjačeslavam Gorinam ar kolēģiem no MSĢ otrā vieta, bet labāko laiku uzstādīja viņa trenera Alekseja Lavrenova komanda, kura gan startēja ārpus konkurences.

 

Bokserim Zaharovam zaudējums pirmajā pasaules čempionāta cīņā (1.08)

 

No 20. līdz 30. jūlijam Kazahstānas pilsētā Astanā norisinājās pasaules čempionāts boksā junioriem. Daugavpils godu aizstāvēja Dmitrijs Zaharovs.

 

Pasaules čempionātā junioriem piedalījās 273 bokseri no 48 pasaules valstīm. Latvijas godu Kazahstānā aizstāvēja arī Daugavpils BJSS 1995. gadā dzimušais audzēknis Dmitrijs Zaharovs, kurš cīnījās svara kategorijā līdz 46 kilogramiem.

 

Pirmajā kārtā viņam pretī stājās Moldovas pārstāvis, kurš uzvarēja pēc punktiem. Cits Latvijas sportists Artūrs Smajs, līdzīgi kā Zaharovs, zaudēja jau pirmajā cīņā. Mūsu bokseri divas nedēļas pirms čempionāta sākuma Almaatā aizvadīja treninņometni, par kura ražīgumu trenerim nebija ne mazāko šaubu, toties rezultāti pašā čempionātā, viņaprāt, gan varēja būt labāki.

 

„Daugava” sagrauj pretinieku ar 11:0 (1.08)

 

Daugavpils „Daugavas” futbolisti pārliecinoši iekļuvuši Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā, Madonā ar 11:0 sagraujot „Kvarcu”.

 

Jau pēc izlozes bija skaidrs, ka daugavpiliešiem lielu problēmu ar tikšanu labāko astotniekā nebūs, jo „Kvarcs” ikdienā spēlē tikai pēc spēka trešajā Latvijas līgā. Spēle Madonā bija vairāk formalitāte.

 

Savu pārākumu daugavpilieši nodemonstrēja pārliecinoši, sagraujot pretinieku ar 11:0. Trīs vārti Mamukam Gongadzem, divas reizes izcēlās Jurijs Sokolovs, bet pa reizei Jevgēņijs Simonovs, Giorgijs Čihradze, Jurijs Šeļenkovs, Andrejs Kovaļovs un Ēriks Kokins.

 

Laikā, kamēr daugavpilieši brauca uz Madonu, tepat Daugavpilī sparingu aizvadīja divi Krievijas Nacionālās līgas klubi „Baltika” un „Dinamo”. Līdzīgā un interesantā spēlē ar 2:1 pārāki izrādījās Brjanskas „Dinamo” pārstāvji. Tieši pret „Dinamo” trešdien plkst. 18:00 pārbaudes spēli aizvadīs mūsu „Daugava”.

 

Tjapko neveiksme pasaules junioru čempionātā (1.08)

Daugavpils cīkstone Karalīna Tjapko neveiksmīgi nostartējusi pasaules junioru čempionātā brīvajā cīņā, izstājoties jau pēc pirmās cīņas.

 

Karalīna Tjapko Rumānijas pilsētā Bukarestē startēja svara kategorijā līdz 48 kilogramiem. Pirmajā cīņā viņai pretī stājās Polijas pārstāve, kura tika pie salīdzinoši vieglas uzvaras. Tā kā poliete zaudēja jau nākamajā kārtā, Tjapko turnīrs bija beidzies.

 

20 dalībnieču konkurencē viņai dalīta 18.vieta.

 

 

Daugavpils volejbolistam Eiropas junioru čempionāta sudrabs (1.08)

 

Daugavpils volejbolists Haralds Regža pārī ar Armandu Āboliņu kļuvis par Eiropas vicečempionu pludmales volejbolā junioriem.

 

Eiropas U-20 čempionāts pludmales volejbolā norisinājās Izraēlas galvaspilsētā Telavivā. Latvijas duetam šis turnīrs bija ļoti veiksmīgs, jo beigās izdevās tikt līdz pat otrajai vietai.

 

Grupu turnīrā tika izcīnītas trīs uzvaras, pēc kā izslēgšanas mači tika iesākti ar zaudējumu. Pēc šīs neveiksmes atkal sekoja tikai uzvaras. Pārspēti tika gan vācieši, gan austrieši, gan poļi, bet pusfinālā apspēlēts ļoti spēcīgs Vācijas duets. Cīņā par zelta medaļām zaudējums divos setos, bet arī iegūtā otrā vieta ir lielisks sasniegums.

 

Haralds Regža ir Daugavpils BJSS audzēknis, kurš tagad mācās Murjāņu Sporta ģimnāzijā.

 

Linkeviča astotā Eiropas jaunatnes čempionātā (1.08)

Daugavpils vieglatlēte Valērija Linkeviča ar augsto astoto vietu noslēgusi dalību Eiropas jaunatnes olimpiādē, kas norisinājās Turcijā.

 

Valērija Linkeviča tieši uz olimpiādi sasniedza savu labāko sportisko formu, par ko liecina personiskais rekords pusfinālskrējienā, kas ļāva iekļūt arī finālā. 800 metru distanci viņa veica divās minūtēs, 11 sekundēs un 79 sekundes simtdaļās. Visām pretiniecēm finālā personiskie rekordi bija krietni vien labāki, tādēļ nepārsteidza, ka Valērija palika pēdējā.

 

Lai kopvērtējumā tiktu augstāk par astoto vietu, viņai personiskais rekords bija jālabo teju par sekundi. 15 dalībnieču konkurencē Linkevičai summā astotā vieta.

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ