Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

08-09-2014

„Lokomotīve” izcīna uzvaru viesos un saglabā vietu Polijas spīdveja līgā!


Fantastisku uzvaru svētdienas vakarā izbraukumā izdevās izcīnīt Daugavpils „Lokomotīvei”, kas viesos ar 48:42 pārspēja Ļubļinas klubu, tādā veidā nodrošinot sev 6. vietu čempionātā.

Pirms cīņas ar Ļubļinas komandu bija skaidrs, ka vismaz septītā vieta turnīrā mūsējiem ir garantēta, taču vēl bija iespējas iekļūt arī labāko sešiniekā, kas garantētu palikšanu Nice Polija spīdveja līgā arī nākamgad. Lai to paveiktu, viesos bija obligāti jāuzvar.

Pirmais brauciens nesākās tā, kā bijām cerējuši. Pēc pretinieku komandas braucēja Kamerona Vūdvorda kritiena no atkārtota starta tika diskvalificēts Maksims Bogdanovs. Te gan jāpiebilst, ka Vūdvordam savainojuma dēļ sacensības bija beigušās. Atkārtotajā startā „Lokomotīvei” trīs punktus atveda Deniss Gizatuļins.

Nākamajā junioru braucienā Andžejs Ļebedevs pārī ar Ivanu Pļešakovu uzvarēja ar 4:2, bet trešajā braucienā zaudējums ar 1:5 un summā 8:10. Izcilu braukšanu 4. piegājienā nodemonstrēja Ķasts Puodžuks un Ļebedevs, kura izcīnīja panākumu ar 5:1. 6. braucienā to pašu paveica Jonass Kilmakorpi un Rorijs Šlains. Tas ļāva iegūt sešu punktu pārsvaru.

Epizodiski mājinieki tika līdz -4, bet tuvāk tikt vairs nespēja. Oficiāli uzvaru mums garantēja 14. brauciens, kurā Bogdanovs kopā ar Ļebedevu uzvarēja ar 5:1, tobrīd panākot 47:37. Pēdējā brauciena zaudējums ar 1:5, bet tam vairs nebija nozīmes.

„Lokomotīve” ieguva divus punktus par uzvaru un vēl bonuspunktu, kas turnīra tabulā ar 16 punktiem ļāva ieņemt sesto vietu. Tikai viena punkta komandai pietrūka līdz tikšanai labāko četriniekā.

Viens no labākajiem daugavpiliešu rindās šajās sacīkstēs un visā sezonā bija Maksims Bogdanovs (šoreiz 10 punkti). Ķasts Puodžuks atveda 11 punktus, 8 – Kilmakorpi, 7 – Ļebedevam un Gizatuļinam. Trīs punkti Šlainam, bet divi Pļešakovam.

 

Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ