Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

19-08-2014

Spīdveja „Grand Prix” godam aizvadīts Daugavpilī


Nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ Latvijas spīdveja „Grand Prix” posms tomēr nenorisinājās Rīgā, bet gan tika pārcelts uz Daugavpili. Ļoti ātrā tempā viss nepieciešamais tika sagatavots un svētdien sacensības godam tika noorganizētas.

Rīgā visas nedēļas garumā lija, kas radīja nopietnas problēmas treka gatavotājiem. Sestdienas rītā sacensību organizētāji pieņēma lēmumu neriskēt ar spīdvejistu veselību un tika ierosināts aizvadīt mačus Daugavpilī. Nepilnu 24 stundu laikā Daugavpilī tika sagatavots viss nepieciešamais, lai pasaules elites braucēji sacenstos mūsu pilsētā.

Latvija savu „wild-card” piešķīra Andžejam Ļebedevam, bet starp rezervistiem bija Ķasts Puodžuks un Vjačeslavs Giruckis. Neilgi pirms sacensību sākuma tika paziņots, ka Dārsija Vorda vietā trekā izies Puodžuks, kurš parūpējās par lielāko sensāciju. Rezervista lomā esošais Puodžuks spoži aizvadīja sacensības, sasniedzot jaunu valsts rekordu. Pamatbraucienos Puodžuks vienreiz uzvarēja, divas reizes bija otrais, kā arī divas reizes trešais. Ar deviņiem punktiem viņš ieņēma 5. vietu, kas ļāva kvalificēties pusfinālam. Ļoti saspringtā cīņā Puodžuks pusfinālā palika trešais un finālā iekļūt nespēja. Lai nu kā, piektā vieta ir visu laiku labākais Latvijas spīdvejistu sasniegtais rezultāts pasaules čempionāta posmos.

Nesekmīgi nobrauca Ļebedevs, kurš piecos braucienos iekrāja trīs punktus, kas neļāva pakāpties augstāk par 16. vietu. Pārsteidzoši par Latvijas „Grand Prix” uzvarētāju kļuva Kšištofs Kaspžaks, kurš ir pirmais Eiropas pārstāvis, kurš uzvarējis Daugavpilī. Polis lielajā finālā apsteidza dāni Niki Pedersenu un trīskārtējo Latvijas posma uzvarētāju amerikāni Gregu Henkoku. Vēl finālam kvalificējās arī dānis Kenets Bjere.

Latvijas „Grand Prix” Daugavpilī norisinājās jau sesto reizi un tiek paredzēts, ka viens no čempionāta posmiem mūsu pilsētā notiks arī nākamgad.




Atpakaļ