Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

30-07-2014

Latvijas spīdveja izlase izstājas no Pasaules kausa


Ļoti neveiksmīgi un neizteiksmīgi Pasaules kausa izcīņas pusfinālu aizvadīja Latvijas spīdveja izlase, kas ieņēma pārliecinošu pēdējo vietu, zaudējot izredzes pacīnīties par godalgām.

2013. gadā Latvija pirmo reizi kvalificējās pusfinālam, pie tam prata tikt arī līdz “race-off” sacensībām, summā ieņemot sesto vietu. Šogad līdzjutēji cerēja, ka izdosies vismaz atkārtot šo sasniegumu, taču tas neizdevās.

Jau pirmajos braucienos pretinieku kritienudēļLatvijai neizdevās noturēt augstās vietas un atkārtotajos startos tik labi vairs neveicās. Pēc pirmās braucienu sērijas Latvijai tikai divi punkti, bet pēc otrās – tikai trīs. Čehija šajā brīdī jau bija ieguvusi astoņu punktu handikapu, savukārt vēl tālāk atradās zviedri un dāņi.

Trešā braucienu sērija un ceturtās sērijas sākums deva cerības, jo Čehijas pārsvars tika sadeldēts līdz četriem punktiem. Diemžēl sacensību atlikušajā daļā Latvija atveda tikai divus punktus, bet Čehija 11, kā rezultātā ieņēma pārliecinošu trešo vietu un tika uz “Race-off”, bet Latvija palika pēdējā bez cerībām turpināt cīņu par medaļām.

2014. gada noslēguma tabulā Latvija ieņēma astoto vietu, par vienu pozīciju apsteidzot Itāliju, kas otrā pusfinālā ieguva 10 punktus. Latvijai savā pusfinālā 11 punkti, Čehijai 24, Zviedrijai – 43, Dānijai – 48.




Atpakaļ