Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

25-07-2014

Pasaules miera skrējiens sasniegs arī Daugavpili


Trešdien, 30.jūlijā pasaules „Miera skrējiens 2014” sasniegs Daugavpili. Plkst.15.10 skrējiena dalībnieki no Vecstropu puses ieskries pilsētā un pa 18.novembra ielu, ceļu policijas pavadījumā, dosies uz Vienības laukumu, kur apmēram plkst. 16.00, viņus sagaidot, mazajiem un lielajiem daugavpiliešiem būs  iespējams  piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs. Skrējiena dalībnieki kopā arDaugavpilsbērniem skries Medumu virzienā.

Pasaules „Miera skrējiens” notiek jau 14.reizi. Šogad no 26. līdz 30. jūlija skrējiena Eiropas posma ietvaros Latvijā viesojas daudznacionāla skrējēju komanda (14 pamatskrējēji), kas no 2014.gada februāra vairāk kā astoņu mēnešu garumā ar miera lāpu apceļo visas Eiropas valstis, veicot ap 24 000 km garu distanci. 2014.gada skrējiena pasākumi paralēli noritēs arī ASV, Āzijā, Centrālajā un Dienvidamerikā, Āfrikā, Austrālijā un Jaunzēlandē.

Šis skrējiens ir kā simboliska vēsts ar skriešanas starpniecību paust vienotību un sadraudzību starp dažādu tautību un pārliecību cilvēkiem. Tas nav komerciāls vai politisks projekts, un tā organizatori darbojas uz brīvprātības principiem.


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ