Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

21-07-2014

Ļebedevs un Bogdanovs soli no iekļūšanas Eiropas čempionāta sešiniekā


Svētdien Toljati norisinājās Eiropas spīdveja čempionāta otrais finālposms. Abi mūsu spīdvejisti Maksims Bogdanovs un Andžejs Ļebedevs bija ļoti tuvu iekļūšanai labāko sešiniekā, tomēr viena punkta pietrūka.

Gan Bogdanovs, gan Ļebedevs labi aizvadīja pirmo posmu Vācijā, kur ieņēma attiecīgi astoto un devīto vietu. Šoreiz rezultāts tika vēl nedaudz uzlabots, pie tam tas pēc visai neveiksmīgā sacensību sākuma. Pirmajās braucienu sērijās abiem izdevās iegūt tikai divus punktus.

Trešajā sērijā abi tikās aci pret aci, izcīnot skaistu dubultuzvaru. Bogdanovs finišēja pirmais, bet Ļebedevs otrais. Ceturtajā sērijā Bogdanovs jau pirmajā virāžā krita, savukārt Ļebedevs finiša taisnē cīņā ar slaveno Tomašu Gollobu izrāva otro vietu!

17. braucienā

Ļebedevs cīnījās par pirmo vietu ar vācieti Martinu Smolinski, taču vācietis krita, kā rezultātā starts tika atkārtots. Šoreiz tik labi vairs neklājās un Ļebedevs piekāpās savam tiešajam konkurentam Niki Pedersenam, kurš vēlāk kļuva par posma uzvarētāju.

19. braucienā Bogdanovs izdarīja maksimālo, tiekot pie uzvaras un trīs punktiem. Summā abiem bija pa astoņiem punktiem un pēdējā braucienā bija jācer uz to, ka Jurica Pavličs paliks pēdējais. Ilgu laiku tā arī bija, tomēr horvātu talants prata izraut trešo vietu un devīto punktu kopvērtējumā. Tādā veidā Bogdanovs palika septītais, bet Ļebedevs – astotais.

Divu posmu kopvērtējumā Bogdanovs atrodas sestajā pozīcijā, bet Ļebedevs ir astotais. Nākamais posms norisināsies Dānijā, bet finālposms Polijā.




Atpakaļ