Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

07-07-2014

Karatē Daugavpilī 35


Pirmdien, 7.jūlijā Daugavpils domē Domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis  un Sporta pārvaldes vadītājs Mihails Jenbajevs tikās ar Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” pārstāvjiem.

Atzīmējot 35 gadus,  kopš Daugavpilī sistemātiski sāka attīstīties karatē (1979.g.) tikšanos ierosināja viens no spilgtākajiem šī sporta veida klubiem Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA”. Ar karatē attīstības vēsturi klātesošos iepazīstināja kluba prezidents, viens no šī sporta veida aizsācējiem pilsētā Andrejs Komars. Viņš uzsvēra, ka jau no pašiem pirmsākumiem Daugavpils pieteica sevi, kā nozīmīgu karatē centru Latvijā. Daugavpils sportisti startējot starptautiskās sacensībās savas uzvaras vienmēr velta dzimtajai pilsētai Daugavpilij. Mūsdienu karatē, kas balstās uz tradicionālajām austrumu cīņas vērtībām, attīsta un nostiprina cilvēkā stipru un mērķtiecīgu raksturu, harmoniski attīsta fiziski un tuvina austrumu kultūrai un filozofijai.  Karatē ir ģimenes sporta veids. Daugavpils Karatē akadēmijā šodien darbojas vairāk kā 100 biedru, starp kuriem ir arī starptautiskas klases meistari. Akadēmija ik gadu rīko vairākus starptautiskus karatē turnīrus, nozīmīgākais starp tiem „Daugavpils Fortres”, kas šogad notika pilsētas svētku laikā. 

Sveicot sportistus nozīmīgajā jubilejā Jānis Dukšinskis uzsvēra, ka šajos gados karatē starp daudziem citiem pilsētā populāriem sporta veidiem ir ieguvis savu stabilu vietu un sekmīgi attītās. Pašvaldība ir ieinteresēta, lai veidotos vienota šī sporta veida sistēma pilsētā un ir gatava savu iespēju robežās to atbalstīt.

 

Sabiedrisko attiecību nodaļa




Atpakaļ