Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

07-07-2011

Sporta ziņas


Airētājas Somijā sacentās ar olimpisko vicečempioni (07.07)

 

2. un 3. jūlijā Somijas pilsētā Tamperē norisinājās 50. jubilejas starptautiska regate akadēmiskajā airēšanā. Latviju pārstāvēja trenera Alekseja Lavrenova Daugavpils audzēknes Ludmila Ivanova (1985. dzimšanas gads) un Viktorija Vedļa (1991.dz.g.).

 

Mūsu dāmas piedalījās vieninieku un bezstūrmaņa divnieku sacensībās. Ludmila Ivanova vieninieku priekšsacīkstēs smagā cīņā prata iekļūt labāko trijniekā, tādā veidā nodrošinot iekļūšanu A finālā.

 

Divniekos duets Ivanova/Vedļa uzrādīja lielisku rezultātu, tiekot pie zelta medaļām. Galvenā uzmanība gan tika veltīta lielajam finālam vieniniekos, kurā startēja arī Pekinas olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvēja. Neskatoties uz iespaidīgo konkurenci, kā arī karstumu, Ludmila finālā ieguva augsto piekto vietu.

 

Jāpiemin, ka Ludmila starp visām dalībniecēm bija visvieglākā, kas airēšanā nav priekšrocība – viņas svars 59 kilogrami.

 

 

Orientieristi izcēlās sacensībās Lietuvā (07.07)

 

Vasara vienmēr ir vilinājusi mūs ar žilbinošu saules gaismu un piedzīvojumu smaržu, arī šogad Daugavpils orientieristiem šis gadalaiks ir sagādājis ne vienu vien izaicinājumu. Jūnija beigās katram Baltijas orientieristam tiek dota iespēja parādīt savus spēkus starptautiskajās sacensībās „Takas”, kas ik gadu norisinās Lietuvā, un „Kāpa”, kas pulcē orientēšanās mīļotājus Latvijas teritorijā.

Uzreiz pēc Daugavpils čempionāta aizvadīšanas, OK „Stiga” biedri devās uz Palangu, lai mērotos spēkiem  ar stiprākajiem Eiropas un pat Austrālijas sportistiem mums eksotiskajā apvidū – Baltijas jūras kāpās. Sacensības „Takas 2011” ilga 4 dienas, kuru laikā gandrīz 900 sportistu, to skaitā 19 daugavpilieši, sacentās sprintā, vidējā un garajā distancē.

23. jūnijā, kad vairākums latviešu gatavojās Līgo svinēšanai, brašie orientieristi sacentās Klaipēdas apkārtnē, veicot garākās trases. Kamēr daži distances laikā paspēja pameklēt ne tikai kontrolpunktus, bet arī kāroto papardes ziedu, Jūlija Matvijenko un Ilja Palčuns nežēloja spēkus un pierādīja savu meistarību, ierindojoties 3. vietā.

Nākamajā dienā meža mīļotājus gaidīja jau pavisam cits pārbaudījums – sprints pa Palangas ielām un kāpām, kur par izšķirošo varēja kļūt ikviena sekunde. Cīņa veidojās dramatiska – pat visstiprākie zaudēja laiku, saputrojoties kāpu celiņos vai skrienot apkārt neskaitāmajiem žogiem, kuri padarīja kūrorta pilsētiņu par labirintu. Taču arī īsās distances izrādījās mūsu orientieristiem pa spēkam: Ilja Palčuns ierindojās 1. vietā, Vjačeslavs Gajevskis 2. vietā un Anastasija Smoļakova finišēja trešā.

Trešās dienas starts atradās netālu no sportistu telšu nometnes – piejūras nacionālā dabas parka teritorijā. Distancē dalībnieki varēja apskatīt piekrastes dabas brīnumus tik labi, cik vien katra skriešanas ātrums ļāva. Šoreiz savu izturību un koncentrēšanās spējas pierādīja Ļubova Pavļukova un Ilja Palčuns, izcīnot 3. vietu.

Visgrūtākā izrādījās pēdējās dienas trase, jo sportisti startēja pēc iedzīšanas principa, tāpēc ļoti svarīgi bija ne tikai noturēt savu pozīciju, bet arī izrauties vadībā, ko īstenot tādas konkurences apstākļos bija visnotaļ grūti. Organizatori arī šoreiz parūpējās, lai sacensību dalībnieki negarlaikotos – sportisti skrēja garām piemiņas vietām, dekoratīviem dīķīšiem, strūklakām, Dzintara muzejam, sajaucoties ar mierīgi staigājošiem tūristu bariem. Pret dabas un kultūras valdzinājumu spēja noturēties vienīgi Ļubova Pavļukova, kura uzrādīja 3. rezultātu pagarinātājā vidējā distancē.

            Populārākās Latvijas daudzdienas sacensības „Kāpa” šovasar notika Vidzemes pilsētiņā Smiltenē, seno latgaļu Tālavas zemē, ko ieskauj vareni egļu un priežu meži, kur tek straujā Abulas upe un saulē vizuļo daudzie ezeri.  Jau pirmajā sacensību dienā, 1. jūlijā, vairāk nekā 1400 sportistiem no 11 valstīm (arī 7 “Stigas” orientieristiem) tika dota iespēja pārbaudīt savu meistarību tehniski sarežģītajā un garajā distancē Kapusila apkaimē. Meklēt kontrolpunktus, skrienot pa pauguraino mežu, laužoties cauri vējgāzēm, meža purvu un upīšu tīklojumam, paparžu un nātru laukiem, 30° C svelmē  tiešām nebija viegli, bet interesanti gan. Visi “Stigas” biedri savās grupās godam veica distanci un sasniedza finišu (labākais Sergejs Rudenko – 7. vieta), ko nevar teikt par daudziem elites grupas sportistiem. 15 km garo distanci nepievarēja 13 stiprākie Baltijas orientieristi, bet organizatoru paredzētajā divu stundu kontrollaikā iekļāvās tikai 3 no 19 finišējušajiem.

            Otrajā un trešajā dienā sacensības notika krāšņajā Kalbaku skuju koku mežā un distances bija tehniski vieglākas, taču organizatori parūpējās par citu “pārsteigumu” – pirms finiša bija divi pēdējie kontrolpunkti – 100. un 111. punkts. Ja pirmajā dienā tika pārbaudīta sportistu tehniskā meistarība un fiziskā izturība, tad otrajā un trešajā – uzmanība, lasot kartē, kāds ir tavs pēdējais kontrolpunkts. Diemžēl 3. dienā uz šo organizatoru viltību iekrita arī “Stigas” sportists Maksims Latkovskis – “Kāpas 2010” sudraba medaļas ieguvējs. Bet priecēja izcilais Viktorijas Radzevičas sniegums, kas izcīnīja 3. vietu otrajā sacensību dienā un spraigā cīņā ieguva ceturto vietu sprintā pa Smiltenes ielām, kā arī trešajā sacensību dienā. Trīs dienu summā Viktorija ieguva 7. vietu, bet Sergejs Rudenko kopvērtējumā izcīnīja 5. vietu.

            Daugavpils sporta kluba “Stiga” orientieristi šovasar baudīja dabas krāšņumu un varenību Lietuvas piejūras kāpu mežos un Vidzemes paugurainajos skujkoku un jauktajos mežos, izjuta Palangas un Smiltenes vietējo iedzīvotāju viesmīlību, pilnveidoja savas orientēšanās prasmes un smēlās spēkus jauniem piedzīvojumiem! Uz tikšanos mežā!

 

Vairāk informācijas par kluba aktivitātēm mājas lapā: http://okstiga.com

 

                       

 

Pilsētas futbola čempionāts (07.07)

 

Pilsētas futbola čempionātā bez zaudējumiem turpina cīnīties „Ditton-Daugava” un „Latgales Ceļdaris”, ceturtajā kārtā tiekot pie uzvarām.

 

„Ditton” mačā ar ilūkstiešiem katrā no puslaikiem guva pa vieniem vārtiem, bet savus nosargāja neskartus – 2:0. „Ceļdaris” pie kārotajiem trīs punktiem tika vēl vieglāk, jo „Norteks” tika apspēlēts ar 5:1.

 

Minimāla uzvara šajā kārtā „LDZ Cargo”, kas ar 1:0 pieveica „RSS-LRC”, bet „Vikingi” bija pārāki par „PSK” – 2:1.

 

Turnīra tabulā pa desmit punktiem ir „Ceļdarim” un „Ditton”, bet tālāk seko „LDZ” un „Vikingi”.

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde

 




Atpakaļ