Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

06-05-2014

Daugavpils meitenes starp labākajām valsts basketbolistēm


Nedēļas nogalē Daugavpils Olimpiskajā centrā norisinājās Latvijas Jaunatnes basketbola līgas finālspēles U14 un U17 vecuma grupās. Daugavpils meitenes ieguva otro un trešo vietu.

U14 vecuma grupas finālturnīrā startēja astoņas labākās valsts komandas. Regulārajā turnīrā otro labāko uzvarēto un zaudēto spēļu bilanci nodrošināja mūsu meitenes, kas tādā veidā kļuva par vienām no favorītēm uz uzvaru finālturnīrā. Grupu turnīrā daugavpilietes izcīnīja trīs pārliecinošas uzvaras, garantējot vietu pusfinālā.

Pusfinālā pret Rīga/TTP-1 klājās ļoti smagi. Lielāko daļu spēles vadībā bija rīdzinieces, taču spēles izšķirošaja ceturtdaļā mūsu meitenes spēja ne tikai atspēlēties, bet arī atrauties – 52:44! 15 punktus guva Nellija Cicane, bet 14 Viktorijai Ivanovai.

Lielajā finālā pret „Rīdzeni” daugavpilietēm bija ļoti skaļš skatītāju atbalsts, taču tas šoreiz nepalīdzēja. Ļoti vāji tika aizvadīts spēles pirmais puslaiks un turpinājumā pretinieces tikai epizodiski izdevās pabaidīt. Zaudējums ar 40:67 un otrā vieta turnīrā. Lielisks sasniegums komandai ar galveno treneri Irīnu Romaņenko priekšgalā.

Simboliskajā pieciniekā no Daugavpils meitenēm tika iekļautas Ligita Līga Golovko un Laura Okuņeva.

Ar savu sniegumu finālturnīrā priecēja arī U17 vecuma grupas komanda. Kā arī tas bija gaidāms, arī šajā vecuma grupā pie zelta medaļām tika „Rīdzene”, kurām Daugavpils pusfinālā piekāpās ar 56:91. Finālā par trešo vietu daugavpilietes nodemonstrēja ļoti labu sniegumu pret Liepāju. Spēles pirmajā pusē pārsvarā neliels pārsvars bija liepājniecēm, bet otro puslaiku Daugavpils aizvadīja spīdoši.

Lieliska darbība aizsardzībā, kā arī sekmīgi uzbrukumi ļāva panākt pārsvaru, ko beigās diezgan viegli izdevās noturēt – 69:54! Nikolaja Romaņenko trenētajā komandā līderes lomu uzņēmās Tatjana Savicka, kura guva 27 punktus. Viņa tika iekļauta arī turnīra simboliskajā izlasē. Finālā 17 punktus guva tikai 15 gadus vecā Liza Čumika, bet 11 punkti un 15 bumbas zem groziem Jolantai Rimšai.




Atpakaļ