Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

04-07-2011

Sporta ziņas


Spīdvejistiem Podžukam un Ļebedevam neizdodas tikt „Grand Prix” finālā (04.07)

 

Ar Latvijas sportistu neveiksmi noslēdzies 2012. gada "Grand Prix" kvalifikācijas turnīra pusfināls Daugavpilī. Gan Kjasts Podžuks, gan Andžejs Ļebedevs tika tikai pie četriem punktiem, paliekot ārpus labāko desmitnieka.

"Grand Prix" atlases pusfināla norise bija zem lielas jautājuma zīmes, jo laikapstākļi Daugavpilī bija ļoti nepatīkami, tomēr visi paredzētie 20 braucieni tika aizvadīti (vēl arī viens papildbrauciens). Latvija lielas cerības saistīja ar Kjastu Podžuku un Andžeju Ļebedevu. Apmēram piecu tūkstošu skatītāju klātbūtnē viņi gan pievīla.

Sākums bija visnotaļ cerīgs. Pēc pirmo divu braucienu sērijas Podžukam bija četri no sešiem iespējamajiem punktiem, bet Ļebedevssīvāscīņās bija ticis pie trīs punktiem. Nākamajā piegājienā Ļebedevs apsteidza Podžuku, kurš sacensību otro pusi aizvadīja ar reserves moci, atstājot viņu bez punktiem, bet pats tika tikai pie viena. Turpinājumā abi mūsējie palika uz nullēm. Ar četriem punktiem uz vietu labāko sešiniekā varēja necerēt (tam bija nepieciešami desmit punkti). Beigās Andžejam 13., bet Kjastam 14. vieta un sapnis par lielo finālu, kurā līdz šim tikai vienu reizi startējis kāds latvietis (Maksims Bogdanovs 2009. gadā), izsapņots.

Par uzvarētāju kļuva zviedrs Peters Ljungs, kuram 13 punkti. Nākamais bija Kžištofs Bučkovskis, bet spraigā cīņā trešo vietu izrāva Kžištofs Kaspžaks. Vēl finālā negaidīti tika krievs Viktors Golubovskis, Hans Andersens un Simons Gustafsons, bet ārpus sešinieka palika tādi vīri kā Renats Gafurovs, Matejss Kuss, Aleksandrs Loktajevs un Adrians Medziņskis. Lielais fināls norisināsiesaugustāZviedrijā, bet bez Latvijas pārstāvju līdzdalības.

 

„Daugava” tiek pie punkta pret līderi (04.07)

 

Daugavpils „Daugavas” futbolisti Latvijas futbola Virslīgas 17. kārtas spēlē nospēlēja 1:1 ar čempionāta līdervienību „Ventspils”. Vienīgos vārtus mūsējiem guva Valērijs Afanasjevs.

 

Cīņa ar ventspilniekiem bija pirmā daugavpiliešiem pēc neveiksmes Eiropas līgas 1. kvalifikācijas kārtas spēlē pret norvēģu „Tromso” (0:5). Arī „Ventspils” pēdējā laikā darbojās nesekmīgi, tomēr viņi bija mača favorīti. Pirmajā puslaikā laukumā ritēja līdzīga cīņa, taču bīstamu momentu nebija daudz. Labāko iespēju 18. minūtē nerealizēja viesi – Federiko Martiness no 11 metru soda sitiena atzīmes trāpīja pa pārliktni. Pa vārtu konstrukciju vienreiz trāpīja arī daugavpilieši (vārtu stabs). Viss liecināja, ka pirmajās 45 minūtēs vārtu nebūs, taču tad laukuma vidusdaļā labi pacīnījās Mamuka Gongadze, atņēma bumbu Postņikovam un vēlāk adresēja to Valērijam Afanasjevam, kurš no pāris metru attāluma bija nekļūdīgs – 1:0.

 

Otrā puslaika ievadā „Ventspils” prata izlīdzināt rezultātu, pie tam izcēlās bijušais Daugavpils komandas spēlētājs Vladislavs Gabovs, gūstot vārtus visai kuriozā veidā pēc neveiksmīgas vārtsarga Māra Eltermaņa spēles. Ar rezultātu 1:1 mačs arī noslēdzās.

 

Turnīra tabulā „Daugava” ieņem otro pozīciju.

 

 

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ