Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

22-04-2014

Daugavpils jaunie šāvēji izceļās Latvijas čempionātā


18. aprīlī Dobelē un 19. aprīlī Tukumā norisinājās Latvijas jauniešu čempionāts ložu šaušanā. Daugavpils ieguva 2 zelta un 3 sudraba godalgas.

Latvijas jauniešu čempionāts šāvējiem līdz 20 gadu vecumam Daugavpils BJSS komandai bija sekmīgs. Pirmajā sacensību dienā Daugavpils puišu komanda šaušanā ar pneimatisko ieroci no 10 metriem ieņēma pirmo vietu, pārliecinoši apsteidzot Dobeli un Tukumu.

Individuāli šajā vingrinājumā labākais bija Artjoms Latišenko, kurš ieņēma ceturto vietu un pirmo reizi izpildīja Sporta meistara kandidāta normatīvu – 559 punkti. Tikai viena punkta viņam pietrūka līdz trešajai vietai.

Arī jaunietēm Daugavpils ieņēma pirmo vietu. Anete Vagale individuāli uzrādīja otro labāko rezultātu, bet Anna Vojevodska bija ceturtā. Šaušanā ar mazkalibra ieroci no 50 metriem (olimpiskais vingrinājums) Aleksejs Jefimovs ar personisko rekordu ieņēma otro vietu 26 sportistu konkurencē. Vadims Anetjko finālā palika piektais, bet Latišenko bija astotais.

2. sacensību dienā Anete Vagale dāmām šaušanā ar mazkalibra ieroci no 25 metriem izcīnīja vēl vienu sudraba medaļu, tādā veidā tiekot Latvijas izlases sastāvā dalībai Baltijas čempionātā jauniešiem. Baltijas čempionāts maija beigās norisināsies Lietuvā.

Šajā pašā vingrinājumā puišiem Anetjko bija sestais, bet sacensību jaunākais dalībnieks (2000. gadā dzimis) Germans Blūms tika finālā un palika astotais.




Atpakaļ