Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

07-04-2014

Sporta ziņas


„Rēzekne/Dinaburg” ieņem ceturto vietu

Noslēdzies Latvijas 1. florbola līgas čempionāts. „Rēzekne/Dinaburg” komanda izšķirošajā cīņā par bronzas medaļām pagarinājumā ar 6:7 piekāpās Jelgavas novadam.

Rēzeknes un Daugavpils apvienotā komanda pusfinālsērijā divos mačos piekāpās nākamajiem čempioniem „Apelsīns/Talsi”, bet bronzas spēlē bija ļoti tuvu uzvarai pār Jelgavas novads.

Spēli mūsu komanda iesāka vareni, 11. minūtē izvirzoties vadībā ar 2:0. Kā jau tas nereti florbolā gadās, viss mainījās ļoti strauji un pēc pirmās trešdaļas jau 3:2 jelgavnieku labā. Nauris Poikans, Ivans Kokins un Marks Višņakovs ar precīziem metieniem ļāva 42. minūtē panākt 6:4, taču šis pārsvars netika noturēts.

Deviņu sekunžu laikā pretinieks guva divus vārtus, tādā veidā nepilnu pusotru minūti līdz finālsvilpei rezultāts atkal neizšķirts – 6:6.

Diemžēl pagarinājumā pārāki bija Jelgavas novada florbolisti, izcīnot bronzas medaļas un vietu Virslīgā. Par labāko „Rēzekne/Dinaburg” rindās tika atzīts Marks Višņakovs, kurš šajā spēlē guva trīs vārtus un vienreiz rezultatīvi piespēlēja.

 

Spīdveja sezonu „Lokomotīve” iesāk ar zaudējumu

Svētdien Bidgoščā pirmās Polijas spīdveja līgas sacīkstes aizvadīja Daugavpils „Lokomotīve”, kas izbraukumā ar 33:57 piekāpās vietējam klubam „Polonia”.

Daugavpils „Lokomotīve” šo sezonu iesāka ar skatītājiem neierastu sastāvu, jo ierindā bija uzreiz divi jauniņie – Rorijs Šlains un Jozefs Francs. No citiem leģionāriem komandā palika Jonass Kilmekorpi, bet pārējie bija vietējie spīdvejisti: Andžejs Ļebedevs, Maksims Bogdanovss, Ķasts Puodžuks un Jevgeņijs Kostigovs.

Uz sevi liktās cerības leģionāri īsti neattaisnoja. Ļoti vāji nobrauca čehs Francs, kurš tā arī neatveda nevienu punktu. Līdzīgs liktenis bija arī mūsu junioram Jevgeņijam Kostigovam, tādēļ „Lokomotīvei” nācās cīnīties piecu braucēju sastāvā.

Līdz pat 6. braucienam uzvaras tika vai nu „Polonia”, vai arī tika fiksēts neizšķirts. Vienīgais no mūsu spīdvejistiem braucienā uzvarēt spēja Ļebedevs, kurš vēlāk šo triumfu atkārtoja arī 12. braucienā. Kopumā līdz pat 11. braucienam situācija bija ļoti bēdīga – poļi uzvarēja praktiski visos braucienos, pie tam pārsvarā diezgan viegli.

Iepriecināja pēdējie 5 braucieni mūsu komandas izpildījumā. Ļebedevs ar Bogdanovu vienreiz izcīnīja dubultuzvaru, Šlains ar Ļebedevu panāca 4:2, bet noslēdzošajā braucienā Bogdanova pirmā vieta ļāva noslēgt sacensības ar 3:3. Summā 33:57, tādējādi sezona iesākta ar zaudējumu.

Mūsu komandas rindās 9 punktus atveda Ļebedevs, 8+1 Bogdanovam, 7 – Šlainam, 5 – Kilmekorpi, 4 – Puodžukam.

13. aprīlī plkst. 16:00 „Lokomotīve” savā trekā aizvadīs pirmās mājas sacīkstes.

„Daugava” uzvar Latvijas kausā, BFC „Daugavpils” zaudē Virslīgā

Lielisku spēli Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā aizvadījusi Daugavpils „Daugava”, kas mājās ar 2:1 pieveica „Ventspili”. Ne tik labi klājās BFC „Daugavpils”, kas viesos ar 0:1 piekāpās „Metta/LU”.

„Daugava” pirms spēles ar Latvijas čempioni „Ventspils” bija izteikta pastarīša lomā, tomēr parādītais sniegums patīkami iepriecināja. Daugavpilieši jau no pirmajām minūtēm spēlēja aktīvi un 11. minūtē arī izvirzījās vadībā. Pēc acīgas Bidzinas Cincadzes piespēles vārtus guva Džemals Džaliašvili. Spēles turpinājumā ventspilnieki krietni vairāk kontrolēja bumbu, tomēr „Daugava” aizsardzībā spēlēja precīzi. Ar katru minūti spiediens uz Aleksandra Vlasova vārtiem turpināja pieaugt (viesi vienreiz trāpīja arī pa vārtu stabu), bet daugavpilieši ne tikai izturēja, bet guva arī skaistus vārtus pretuzbrukumā. Ar rezultatīvu sitienu izcēlās Ēriks Kokins! Kompensācijas laikā „Ventspils” vienus vārtus atguva, taču tas arī viss. „Daugava” ar uzvaru 2:1 kvalificējās pusfinālam.

Smscredit.lv futbola Virslīgā pirmo zaudējumu piedzīvoja BFC „Daugavpils”, kas izbraukumā ar 0:1 piekāpās „Metta/LU”. Spēles gaitā daugavpiliešiem bija ļoti daudz vārtu gūšanas momentu, bet tie visi palika izniekoti. Pirmajā puslaikā bija pat iespēja gūt vārtus no 11 metru soda sitiena atzīmes, bet Riotaro Nakano sitienu vārtsargs atvairīja. „Metta” vienīgos vārtus guva otrā puslaika sākumā, izmantojot rupju Daugavpils kluba aizsardzības kļūdu.

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ