Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

28-06-2011

Sporta ziņas


„Daugava” nenotur uzvaru pret „Skonto” (28.06)

 

Svētdien Latvijas futbola Virslīgā uzvaru noturēt neizdevās „Daugavas” futbolistiem, kuri ceturtajā kompensācijas laika minūtē ielaida vārtus pret „Skonto” – 1:1.

 

Interesanti, ka abu komandu pirmā sezonas spēle Virslīgā arī noslēdzās ar 1:1, bet tad cīņa ritēja Daugavpilī. Izlīdzinājumu rīdzinieki panāca pāris minūtes pirms mača noslēguma, bet šoreiz jau kompensācijas laikā, gūstot vārtus no stūra.

 

Pati spēle bija visnotaļ līdzvērtīga. Vārtu gūšanas iespējas bija gan vienai, gan otrai komandai, bet līdz pat otrā puslaika otrajai pusei viss beidzās ar abpusējām neveiksmēm. Tad „Daugavu” vadībā izvirzīja snaiperis Mamuka Gongadze, kurš ar kāju veikli pēc stūra pāradresēja bumbu vārtos. Diemžēl uzvara šoreiz izpalika.

 

Turnīra tabulā „Daugava” ar 31 punktu dala otro pozīciju.

 

 

„Lokomotīvei” otrais zaudējums savā trekā (28.06)

 

Daugavpils "Lokomotīves" spīdvejisti savā trekā piedzīvojuši jau otro zaudējumu šosezon. Šoreiz daugavpilieši ar 41:49 piekāpās Polijas 1. spīdveja līgas līdervienībai Grudzjoncas "GTŽ". Mūsu komandā labākie bija abi juniori - Vadims Tarasenko un Andžejs Ļebedevs.

"Lokomotīve" pirmajā komandu tikšanās reizē Grudzjoncā piekāpās ar 17 punktiem, tādēļ savā trekā bonuspunkta iegūšanai bija nepieciešams panākums ar 18 punktiem. Uz to gan cerēja tikai retais, bet savas publikas priekšā uzvarai nekur nebija jāpazūd. Uz Daugavpili pat netika izsaukts dānis Nikolajs Klindts, bet viņa vietā startēja Vjačeslavs Giruckis. Giruckis uz sevi liktās cerības gan neattaisnoja, četros braucienos tiekot tikai pie punkta.

Viesi uz Latviju atbrauca sešu spīdvejistu sastāvā, tomēr ar to bija pietiekami, lai uzvarētu. Vājas sacīkstes aizvadīja mūsu soms Jonass Kilmekorpi, kurš Daugavpilī tik slikti vēl nekad nebija braucis. Četros piegājienos viņam tikai trīs punkti. Izredzes mūsējiem bija, taču šoreiz nekā. Pēc 10. brauciena vēl bija 30:30, bet tad poļi uzvarēja ar 5:1, iegūto četru punktu pārsvaru saglabājot, bet beigās to vēl vairāk palielinot - 49:41.

Lieliski mūsu rindās nobrauca abi juniori, pa diviem savācot 22 no 41 punkta. Andžejam Ļebedevam 12, bet Vadimam Tarasenko - desmit. Trīs braucienos septiņus punktus bija iekrājis Kjasts Podžuks, bet nākamajos izgājienos palika uz nullēm. Romānam Považnijam astoņi punkti. Viesiem 13 punkti Deivijam Vatam, bet Kžištofam Bučkovskim un Tomašam Hžanovskim pa 11.

Lokomotīve - GTŽ 41:49
Lokomotīve: Ļebedevs 12, Tarasenko 10, Považnijs 8, Podžuks 7, Kilmekorpi 3, Giruckis 1.
GTŽ: Vats 13, Bučkovskis 11, Hžanovskis 11, Rūds 6, Hougārds 4, Lampkovskis 4.

 

 

Neveiksmīgi mūsējie nostartēja arī starptautiskajos mačos. Andžejs Ļebedevs pasaules junioru čempionāta pusfinālā palika tikai 15. vietā (1 punkts), netiekot finālā. Jevgēņijs Karavackis Eiropas čempionāta pusfinālā palika desmitais (5 punkti), ar ko tāpat bija par maz tikšanai finālā.

 

 

 

Šaušana (22.06)

 

Ādažos aizvadīts Latvijas kausa pirmais etaps šaušanā no kaujas ieroča. Kopumā par uzvaru cīnījās 53 dalībnieks no 11 dažādām komandām.

 

Šaušanā ar kaujas pistoli no 25 metru attāluma Daugavpils komanda ieņēma pirmo vietu ar 1047 punktiem. Komandu ieskaitē tika ņemti vērā četru no septiņu dalībnieku rezultātiem. Individuālajā vērtējumā Aleksandram Komarovam ceturtā vieta ar 275 punktiem (meistara normatīvs), Rūdolfam Veličko devītā vieta (263) un personiskais rekords, bet Artai Vagelei 258 punkti un 16. vieta, bet viņas tēvam 251 punkts un 20. pozīcija.

 

Ātršaušanā no kaujas ieroča Daugavpils komandai otrā vieta. Aleksandrs Komarovs uzstādīja personisko rekordu, kā arī pirmo vietu – 174 punkti. Rihards Ģerts ar 158 punktiem bija devītais, bet Jurijs Stivriņš aizņēma 19. pozīciju, bet vietu zem viņa Arta Vagale.

 

Otrais etaps norisināsies jūlija vidū.

 

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ