Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

01-04-2014

Sporta ziņas


Jaunatnes hokeja čempionātā sīkstas spēles

Trīs spēles Latvijas jaunatnes hokeja čempionātā nedēļas nogalē aizvadīja Daugavpils komandas. Visas spēles bija ļoti sīvas.

U14 vecuma grupas komanda aizvadīja divus mačus ar „Jantarnaja Zvezda”. Sestdien spraigā spēlē izrauta uzvara ar 4:3, bet svētdien piedzīvota neveiksme ar 3:6. Zaudētajā spēlē visus trīs vārtus guva Ralfs Jevdokimovs, bet uzvarā viņam divas piespēles. 1+1 uzvarētajā spēlē Vladislavam Barkovskim.

U16 vecuma grupas komanda tikai pēcspēles metienos ar 2:3 kapitulēja HS „Rīga”. Divus vārtus guva Pāvels Macķevičs-Maņko.  

Bokseri otrie Rīgas čempionātā

No 28. līdz 30. martam Rīgā norisinājās Rīgas atklātais čempionāts junioriem un jauniešiem. Daugavpils bokseri komandu vērtējumā piekāpās tikai mājiniekiem.

Sacensības organizēja Latvijas Boksa federācija (prezidents Nils Žuravļovs) ar Rīgas Domes atbalstu. Bokseri sacentās divās vecuma grupās 1999.-1998. un 1997.-1996. dzimšanas gads. Sacensībās varēja piedalīties arī gados jaunāki bokseri, kuri spēja izrādīt pienācīgu konkurenci.

Sacensībās piedalījās vairāk nekā 160 bokseri no Somijas, kā arī dažādām Latvijas pilsētām, tajā skaitā no Daugavpils. Šajās sacensībās tika noteikts galējais Latvijas jauniešu izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā, kas septembrī notiks Krievijā.

Daugavpils bokseri nodemonstrēja labu sniegumu un kopumā ieguva desmit godalgas. Par sacensību uzvarētājiem savās svara un vecuma kategorijās kļuva Ņikita Spiridonovs, Edgars Koržeņevskis un Ritvars Šuļga.

Līdz finālam izdevās tikt arī Aleksandram Lipovkam, bet augstāk par otro vietu viņš netika. Seši sportisti ieguva bronzas godalgas: Rauls Konstantinovs, Nikita Guzlajevs, Aleksandrs Taržutkins, Kirils Vasiļjevs, Viktors Potapovs un Artūrs Beinarovičs.

Daugavpils BJSS vecākais boksa nodaļas treneris Vladislavs Sokolovs: „Sacensības norisinājās ļoti augstā līmenī. Mūsu vadošie bokseri Šuļga un Koržeņevskis ar saviem uzdevumiem tika galā viegli, izcīnot pārliecinošas uzvaras. Pārējie puiši mazliet līdz galam nenostrādāja, bet bez zaudējumiem nemēdz būt uzvaru.”

Jau  aprīlī uz pasaules junioru čempionātu boksā Bulgārijā dosies Evanders Servuts, bet Šuļga un Koržeņevskis startēs Eiropas jauniešu čempionātā.

Sacensībās Rīgā Daugavpils komanda ieņēma otro vietu aiz mājiniekiem, bet trešie bija jūrmalnieki. Daugavpils izlase tagad aktīvi gatavosies brāļu Purvinsku piemiņas turnīram, kas maijā norisināsies Daugavpilī.

Cīkstoņiem 5 medaļas vērienīgā turnīrā Igaunijā

Daugavpils grieķu-romiešu cīkstoņi lieliski nostartējuši starptautiskā turnīrā Igaunijā. Kopsummā tika iegūtas divas zelta un trīs sudraba godalgas.

Igaunijas galvaspilsētā Tallinā norisinājās starptautisks Krišjana Polusallo piemiņas turnīrs, kas sapulcināja vairāk nekā 700 dalībniekus no Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Norvēģijas, Vācijas, Zviedrijas, Dānijas, Somijas.

Šādā konkurencē no labākās puses sevi pierādīja Daugavpils treneru Dmitrija Lapas, Vitālija Vērdiņa un Artjoma Petkuna audzēkņi.

Par sacensību uzvarētājiem kļuva Aleksandrs Jurkjans un Artjoms Fiļimonovs. Līdz fināliem tika, bet tajos zaudējumus piedzīvoja Jevgeņijs Zalivskis, Vilmārs Friliņš un Normunds Martinjuks. Visiem viņiem sudraba medaļas.


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ