Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

21-06-2011

Sporta ziņas


„Daugavas” futbolisti turpina uzvarēt (21,06)

 

Latvijas futbola Virslīgā uz otro vietu izdevies pakāpties „Daugavai”, kas svētdien savu skatītāju priekšā ar 1:0 pārspēja „Jūrmalu-VV”.

 

Šo vienību spēles pēdējā laikā bijušas ļoti principiālas, jo abu komandu galveno treneru Tamaza Pertijas un Vladimira Babičeva attiecības ir diezgan saasinātas. Favorīti pirms cīņas sākuma bija daugavpilieši, kuri savu pārākumu pierādīja arī uz laukuma. Mājinieki izveidoja krietni vairāk vārtu gūšanas momentu, taču prata izcelties tikai vienreiz. Pirmā puslaika vidū Mihaila Ziziļeva izpildīto soda sitienu nedaudz pielaboja Dmitrijs Vorobjovs, panākot 1:0.

 

Bija iespējas savu pārsvaru arī palielināt, bet tikpat labi vārtus varēja gūt arī viesi, kuru rindās spēlēja „Daugavas” izbrāķētais Rolands Krjauklis. Beigu beigās uzvara ar 1:0, kas turnīra tabulā vismaz uz kādu laiku ļāvis pakāpties uz otro vietu.

 

Ļebedevs startēs Eiropas junioru čempionāta finālā (21.06)

16 gadus vecais Latvijas spīdvejists Andžejs Ļebedevs pratis kvalificēties Eiropas junioru čempionāta finālam, kas 9. jūlijā norisināsies Slovēnijas pilsētā Ļubļanā. Finālam viņš kvalificējās kā pēdējais.

16 gadus vecie Andžejs Ļebedevs un Ivans Pļešakovs sestdien Polijas pilsētā Krosno sacentās ar citiem Eiropas jaunajiem spīdvejistiem par tiesībām startēt lielajā finālā. U-19 čempionātā 2005. gadā pie sudraba medaļas izdevās tikt Kjastam Podžukam, kurš ir vienīgais Latvijas spīdvejists, kuram tas jebkad izdevies.

Vislielākās ceības tika saistītas ar Andžeju Ļebedevu, taču uzdevums nebija no vieglajiem. 17 braucēju konkurencē bija jātiek labāko četriniekā. Pirmajā braucienu sērijā viņam tikai viens punkts, bet par šo neveiksmi viņš reabilitējās ar panākumu otrajā braucienā, pie tam uzstādīja visu laiku otro ātrāko treka laiku. Turpinājumā Andžejam vēl divas uzvaras un viena otrā vieta, kas summā deva 12 punktus un dalītu ceturto vietu. Pārbraucienā par ceturto pozīciju viņs pārspēja krievu Vladimiru Boroduļinu. Pirmās trīs vietas tika poļiem.

Otrs Latvijas pārstāvis Ivans Pļešakovs nostartēja savu spēju līmenī, ar trīs punktiem paliekot 13. pozīcijā. Viņš apsteidza Slovēnijas, Čehijas un Polijas pārstāvjus. Lielais fināls norisināsies 9. jūlijā Ļubļanā.

 

Podžuks tiek Grand Prix atlases pusfinālā (21.06)

Ļoti veiksmīgi spīdveja "Grand Prix" seriāla atlases mačos nostartējuši divi Daugavpils "Lokomotīves" braucēji. Soms Jonass Kilmekorpi savā kvalifikācijā pat prata uzvarēt, bet Kjasts Podžuks viegli tika pusfinālā.

Tikt uz 2012. gada "Grand Prix" seriālu ir ļoti smagi. Sākumā spīdvejisti sacenšas 1/4 fināla kārtā, kura par pēdējo izrādījusies vairākiem spēcīgiem braucējiem. Vēlāk notiks pusfināli (viens no tiem 2. jūlijā Daugavpilī), bet pēc tā arī fināls. Tikai trīs labākie finālisti garantēs sev vietu "Grand Prix" pamatsastāvā.

No Latvijas braucējiem tikai Maksims Bogdanovs 2009. gadā prata tikt līdz finālam, kur gan neiesaistījās cīņā par trīs ceļazīmēm uz eliti. Šogad Makša starts pat pusfinālā ir apdraudēts savainojumadēļ. Viņa prombūtnē savus spēkus izmēģināja citi Latvijas spīdvejisti. Jevgēņijs Karavackis vakar Dānijas pilsētā Esbjergā nespēja konkurēt ar tādiem braucējiem kā Gžegožs Valaseks (knapi tika pusfinālā), Leons Madsens, Bjarne Pedersens, Renats Gafurovs un citiem. Karavackis piecos braucienos tika pie trīs punktiem (vienā braucienā pārspēja Nikolaju Klindtu un Valaseku), 16 braucēju konkurencē ieņemot 14. vietu. Tālāk viņam tikt neizdevās, bet Nikolajs Klindts palika tikai desmitais (rezervista vieta pusfinālā). Uzvara tika zviedram Jonasam Davidsonam.

Krietni veiksmīgāk nostartēja Eiropas junioru vicečempions Kjasts Podžuks, kurš sacentās Čehijā. Piecos braucienos viņam deviņi punkti, kas deva sesto vietu un biļeti uz pusfinālu. Uzvarēja Martins Vaculiks, aiz kura Macejs Janovskis, Magnuss Zeterstrēms, Nils Kristians Iversens un Pžemislavs Pavļickis. Tikai desmitais labi pazīstamais ukrainis Andrejs Karpovs.

Lielisks starts padevies Jonasam Kilmekorpi, kurš savā atlases grupā ar 14 punktiem uzvarēja!! Aiz viņa palika tādi vīri kā Dārsijs Vords, Deivijs Vats, Martins Smoļinskis un citi. Pusfinālā Latviju pārstāvēs Podžuks un vēl viens spīdvejists (Bogdanovs vai kāds cits).

 

 

 

„Lokomotīve” piekāpjas Ribņikā (21.06)

Polijas 1. spīdveja līgā svētdien ar zaudējumu nācās samierināties Daugavpils "Lokomotīvei", kas ar 42:47 atzina Ribņikas vienības pārākumu, pie tam izlaida no rokām arī bonuspunktu.

"Lokomotīve" svētdien viesojās Ribņikā, kur tikās ar ļoti spēcīgo "ROW", kuras rindās brauc arī spīdveja "Grand Prix" seriāla dalībnieks Antonio Lindbeks. Savā trekā pretinieku uzvarējām ar 47:43 (pēdējā virāžā vienā no braucieniem krita Maksims Bogdanovs), tādēļ viens no uzdevumiem bija nosargāt šo četru punktu pārsvaru.

Sākums mūsu komandai neizdevās, jo junioru braucienā pamanījāmies zaudēt ar 1:5. Pēc sestā brauciena atradāmies iedzinēju lomā pat ar 13:23, taču turpinājums bija vairāk nekā lielisks. Ieskrējās Jonass Kilmekorpi, vienus no labākajiem mačiem aizvadīja Nikolajs Klindts, kuram piebalsoja arī Romāns Považnijs. Savu artavu deva arī Kjasts Podžuks ar Andžeju Ļebedevu.

Tā visa rezultātā pirms pēdējā brauciena bija cerīgais 41:42. Diemžēl Klindts ar Kilmekorpi pēc labi paņemta starta, tomēr neprata aiz muguras noturēt Lindbeku, tādējādi braucienā zaudēts ar 1:5. Summā 42:47, tādējādi arī divu maču kopsummā zaudējums - 89:90.

Esam zaudējuši gan šīs sacīkstes, gan arī bonuspunktu. No cerībām tikt labāko četriniekā tagad varam atvadīties uz vismaz gadu.

Mūsu komandā 13 punkti Kilmekorpi, bet Považnijs pievienoja 10.

Ribņika - Lokomotīve 47:42
Lokomotīve: Kilmekorpi 13, Považnijs 10, Klindts 7, Podžuks 5, Ļebedevs 5, Tarasenko 2.
Ribņika: Karpovs 11, Lindbeks 11.

 

BFC Daugava piedzīvo zaudējumu (21.06)

 

Latvijas 1. futbola līgā ar zaudējumu pret spēcīgajiem „Jelgavas” dublieriem nācās piedzīvot „BFC Daugavai”. Zaudējumā ar 1:4 vienīgos vārtus mūsējiem guva Māris Jasvins.

 

„Jelgavas” dublieru rindās spēlēja arī pazīstamais uzbrucējs Oļegs Malašenoks, kurš pamanījās iesist trīs vārtus. Pirmie gan vadībā izvirzījās daugavpilieši, kad precīzs bija lieliskais Māris Jasvins. Diemžēl turpinājumā izcēlās vairs tikai mājinieki, sagraujot Daugavpils jaunos spēlētājus ar 4:1.

 

Airētājiem godalgotas vietas Latvijas junioru čempionātā (21.06)

 

17.-19.jūnijā  Jūrmalā norisinājās Latvijas Republikas čempionāts A grupas junioriem (sportisti līdz 18 g. v.). Vairākas godalgas arī daugavpiliešiem.

 

 

Visaugstāk būtu jāvērtē mūsu divnieka Vjačeslava Gorina/Edgara Siņavska iegūtā trešā vieta septiņu pāru konkurencē. Starp dāmām otro vietu ieguva duets Karīna Dedele/Ksenija Gaujeniete, bet Jeļena Jepifanova pārī ar Nataļju Skladovu palika trešās.

 

 

 

Grieķu-romiešu cīņa (21.06)

No 18. līdz 19. jūnijam Baltkrievijas pilsētā Grodņā norisinājās starptautisks V.Uminska piemiņas turnīrs grieķu-romiešu cīņā.

 

Sacensībās piedalījās vairāk nekā 150 dalībnieku no Lietuvas, Latvijas, Ukrainas, Polijas un Baltkrievijas. Daugavpili pārstāvēja Vitālija Vērdiņa un Dmitrija Lapas audzēkņi.

 

Aleksandrs Jurķāns savā svara kategorijā uzvarēja visās četrās cīņās, kas deva pirmo vietu! Ņikita Masjuks uzvarēja trīs dueļos, beigās ieņemot otro vietu.

 

 

Daugavpils futbola čempionāts (21.06)

 

 

Daugavpils futbola čempionātā aizvadītas visas 3. kārtas spēles. Pirmos punktus šosezon zaudēja „Latgales Ceļdaris”, kas nospēlēja neizšķirti ar „Vikingiem”.

 

Pēc pirmā puslaika vadībā pat bija „Vikingi”, bet Vladimira Žavoronkova vārtu guvums ļāva „Ceļdarim” panākt 1:1. Ričarda Raščevska vārtu guvums nodrošināja „Ditton-Daugavai” uzvaru pār „LDZ Cargo” ar 1:0.

 

Pirmais panākums „Ilūkstei”, kas ar 3:1 uzvarēja „PSK”, bet „Norteksam” panākums pret „RSS-LRC” – 2:1.

 

Turnīra tabulā pa septiņiem punktiem „Ceļdarim” un „Ditton”, bet seš punkti „LDZ”. Vērts piebilst, ka nākamās nedēļas spēles no 30. jūnija pārceltas uz 29. jūniju.

 

Vieglatlēti labi nostartējuši Varšavā (21.06)

 

Nedēļas nogalē Polijas pilsētā Varšavā norisinājās starptautiskās astoņu valstu sacensības vieglatlētikā jaunākajās vecuma grupās.

 

Varšavā sapulcējās astoņu valstu nacionālās izlases trīs vecuma grupās: 2000.dz.g., 1999.dz.g. un 1998. dz.g. Starp dalībniekiem bija labākie savu valstu sportisti no Polijas, Ukrainas, Čehijas, Ungārijas, Latvijas, Lietuvas, Slovākijas un Igaunijas. Lai tiktu uz sacensībam, savā valstī bija jāieņem pirmā vieta kādā no disciplīnām.

 

Latvijas atlasē ceļazīmi uz Poliju izcīnīja divas Daugavpils augstlēcējas: Dagnija Ciematniece un Anastasija Karpekina. Ciematniece starp 1999. gadā dzimušajām ar rezultātu 1,35 metri palika piektā, bet Anastasija Karpekina pārlēca 1,52 metrus, 1998. dzimušo konkurencē ieņemot godpilno trešo vietu. Ļoti labs starts Karpekinai, kura apsteidza arī principiālās sāncenses no Lietuvas un Igaunijas.

 

Latvijas delegācija lielajā kopvērtējumā ieņēma piekto vietu astoņu valstu konkurencē. Izlases rēķinā divas zelta, sešas sudraba un astoņas bronzas medaļas.

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ