Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

18-03-2014

Latvijas Frisbija čempionātā uzvar Ventspils un Salaspils komandas, DU aiz sešinieka


15. un 16.martā Salaspils sporta namā norisinājās Latvijas Frisbija čempionāts jeb finālspēles regulārajai sezonai. Vīriešu komandu konkurencē triumfēja Venstpils pārstāvji Flying Worms, sīvā cīņā pieveicot favorītus Ultimate Decision, bet sieviešu grupā par otrkārtējām čempionēm kļuva mājinieces Salaspils FK.

Sieviešu grupā pirmo spēli atklāja Rīgas komanda MINDPV un Daugavpils pārstāves DU Ultimate Lifestyle, kuras cīnījās par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Jau prognozēti, komandas aizvadīja līdzīgu spēli, tomēr par cīņu uz medaļām tālāk devās MINDPV uzvarot pretinieces ar 12:5. DU komandas meitenes nākamajā spēlē ar tādu pašu rezultātu piekāpās Ultimate Decision, bet izšķirošajā spēlē ar vienu punktu vēlreiz piekāpās MINDPV. Vērts pieminēt, ka daugavpilietes nespēja labākajā sastāvā un tā viņām bija pirmā sezona.

Vīriešu grupā pārsteidzošas spēles rādīja jaunpienācēju komandas Salaspils Jr un Probably Some Latvians. Pirmā sīvā cīņa par iespēju iekļūt ceturtdaļfinālā norisinājās starp Salaspils Juniors un Daugavpils Universitātes spēlētājiem. Pirmais puslaiks norisinājās punkts punktā un puslaikā komandas devās ar rezultātu 7:6 par labu daugavpiliešiem. Otrajā daļā Salaspils Jr ņēma vadību savās rokās un visas atlikušās spēles garumā realizēja pārākumu +1, kas arī deva iespēju svinēt uzvaru 11:10 spēles 38.minūtē. Cīņā par septīto vietu DU viegli un pārliecinoši ar 13:7 pārspēja MPV. Neskatoties uz dažādām sastāva problēmām, DU puiši sezonu noslēdza septītajā vietā.

Sieviešu grupas finālā tikās regulārās sezonas čempiones Moments, kā arī līderkomanda Salaspils FK. Interesanti, ka regulārās sezonas laikā komandas savstarpēji guva pa vienai uzvarai un abās spēlēs rezultāts bija 13:12, tādēļ izvirzīt prognozes, kura komanda kļūs par Latvijas čempionēm, nebija iespējams. Pirmajā puslaikā Salaspils FK ieguva pārākumu +2, tomēr Moments spēja realizēt savus uzbrukumus un izvirzījās vadībā 7:5. Pārliecinoši šajā brīdī nospēlēja Salaspils FK, gūstot 3 bezatbildes punktus un devās puslaikā ar rezultātu 8:7. Atlikušo spēles gaitu mājinieces neļāva Momentam izlīdzināt rezultātu un spēles izskaņā svinēja uzvaru 15:13, kas nozīmēja, ka Salaspils FK kļuva par otrkārtējām Latvijas čempionēm.

Vīriešu grupas fināls lika aizrauties elpai gan spēlētājiem, gan līdzjutējiem Salaspils sporta namā. Jau iepriekš bija zināms, ka Ultimate Decision pārliecinoši spēlēja regulārajā sezonā, gūstot 14 uzvaras 14 spēlēs, un apzināti devās pēc sava pirmā čempionu titula. Pirmo spēles daļu vadībā bija UD, tomēr pie rezultāta 4:4 vadībā izvirzījās Flying Worms un puslaiku noslēdza jau ar rezultātu 8:7. Otrajā spēles cēlienā Ultimate Decision neatkāpās no mērķa un panāca vadību pie 10:9, tomēr venstpilnieki atkal spēja izlīdzināt rezultātu 11:11. Pēdējās spēles minūtēs savus uzbrukumus spēja realizēt Flying Worms un spēli noslēdza ar rezultātu 13:11, pirmo reizi kļūstot par Latvijas čempionu komandu.

Svinīgā apbalvošanas ceremonija norisināsies šajā nedēļas nogalē, 22.martā, kurā tiks pasniegtas gan balvas līderu komandām, gan arī tiks sumināti individuālo nomināciju laureāti. Latvijas Frisbija federācija pateicas par sadarbību Salaspils novada domei un Fazer Latvija.




Atpakaļ