Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

14-03-2014

Deniss Vasiļjevs pasaules čempionātu iesāk ar 11. vietu


Pasaules junioru čempionātā daiļslidošanā daugavpilietis Deniss Vasiļjevs pēc īsās programmas ieņem augsto 11. vietu 38 dalībnieku konkurencē. Viņš ievērojami uzlabojis arī savu personisko rekordu.

Pasaules junioru čempionāts Bulgārijā (Sofijā) oficiāli tika atklāts vakar, bet šodien savu meistarību devās demonstrēt pāri un puiši. Tikai 14 gadus vecais Deniss Vasiļjevs šāda mēroga sacensībās startēja pirmo reizi un bija starp jaunākajiem dalībniekiem.

Kopumā sacensībās piedalījās 38 daiļslidotāji, no kuriem 24 labākie pēc īsās programmas varēs turpināt startēt arī izvēles slidojumā. Deniss Vasiļjevs startēja trešajā starta grupā, un no šīs grupas sasniedza vislabāko rezultātu! Viņa rezultāts 62,50 punkti ir viņa personiskais rekords, kas ir vairāk nekā par 10 punktiem labāks par iepriekšējo labāko sasniegumu.

Pēc piecām no septiņām sportistu grupām Deniss atradās trešajā pozīcijā, taču bija jāņem vērā, ka pēdējos slidojumos piedalīsies galvenie favorīti. Pēc pirmās sacensību dienas Denisam augstā 11. vieta. Vērts pieminēt, ka ar savu līdzšinējo personisko rekordu viņš tikai kā pēdējais būtu kvalificējies izvēles programmai.

Izvēles programmas slidojumi notiks sestdien. Šobrīd pirmajā pozīcijā ar 72,87 punktiem atrodas Kanādas sportists, bet vēl Denisam priekšā ir arī divi ķīnieši, divi japāņi, divi krievi, divi amerikāņi un arī čehs. Starp 11 labākajiem slidotājiem Deniss ir visjaunākais.

Novēlēsim Vasiļjevam veiksmi arī sestdien!

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ