Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

10-03-2014

Daugavpilī notika Latvijas čempionāts boksā


Trīs dienas Daugavpils BJSS lielajā zālē norisinājās Latvijas čempionāts boksā pieaugušajiem. Vienlaicīgi norisinājās arī Daugavpils jaunatnes čempionāts boksā, tā ka mūsu bokseriem šī bija sacensībām piesātināta nedēļas nogale.

Daugavpils bokseri Latvijas čempionātā nostartēja sekmīgi, neoficiālajā pilsētu reitingā ieņemot otro vietu aiz Rīgas. Vēl turnīrā piedalījās bokseri no Jelgavas, Jūrmalas, Ventspils, Liepājas, Olaines un Cēsīm.

Boksa svētki izdevās un cīņas nelika vilties. Īpaši saistoši bija fināli, kuros neslikti rezultāti daugavpiliešiem. Par jaunāko no sacensību čempioniem kļuva Edgars Koržeņevskis, kurš finālā uzvarēja par 12 gadiem vecāko Jūrmalas bokseri (27 gadi). Viņš saņēma īpašo balvu no uzņēmuma “Klondaika”.

Svara kategorijā līdz 52 kilogramiem skaista un  ātra uzvara Dmitrijam Zaharovam. Finālā tika, bet zaudējumus piedzīvoja Ēvalds Teikmanis, Nikita Lemjakins un Evanders Servuts.

Trešās vietas ieguva Deniss Nikolajonoks, Mihails Baltins, Ritvars Šuļga, Deniss Andruškevičs, Aleksejs Ribakovs, Pāvels Fedotovs un Aleksandrs Lipovka.

Sacensību organizētāji Latvijas Boksa federācija, Daugavpils Sporta pārvalde un boksa klubs “Lokomotīve” izsaka pateicību visiem, kas palīdzēja turnīra organizēšanā.

Galvenie sponsori: Daugavpils pilsētas dome un Latvijas Dzelzceļš. Tāpat sacensības atbalstīja: Latgales Optima, Intergaz, Dubiki, Alvo, Viors, Klondaika, Trevors, Rokada, Ecostep Baltic, Alise+ un Dautkom.

Latvijas jauniešu boksa izlase aprīļa vidū dosies uz pasaules čempionātu Sofijā. Starp izlases dalībniekiem iekļauts arī daugavpilietis Evanders Servuts. Pirms došanās uz Bulgāriju Teikmanis un Servuts piedalīsies starptautiskā turnīrā Lietuvā.

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ