Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

10-03-2014

Sporta ziņas


DU uzvar un atjauno līdzsvaru sērijā

Daugavpils Universitātes volejbolisti sestdien iepriecināja savas komandas atbalstītājus ar uzvaru Schenker Latvijas čempionāta pusfinālā. Sērijā pret “RTU/Robežsardze” rezultāts kļuvis neizšķirts.

Pirmajā spēlē izbraukumā daugavpilieši nespēja izrādīt nopietnu pretestību, piekāpjoties pretiniekam trīs setos, toties Daugavpilī tieši DU kontrolēja notikumus laukumā. Pirmajā setā izcīnīta uzvara ar 25:23, pēc kā sekoja vēl pārliecinošāks panākums – 18:25.

Katastrofāli DU iesāka un arī noslēdza trešo setu, piekāpjoties pretiniekam ar 14:25. Priecē, ka spēlētāji nesalūza un ceturtajā setā atkal demonstrēja labu sniegumu. Notikumiem bagātā galotnē tika izcīnīta uzvara ar 27:25!

Sērijā līdz trīs uzvarām rezultāts kļuvis 1:1. Nākamā spēle 13. martā Rīgā, bet 16. martā atkal komandas cīnīsies Daugavpilī.

 

 

Baltijas čempionātā vieglatlētikā jauns pilsētas rekords un trīs zelti

Šauļos nedēļas nogalē norisinājās Baltijas čempionāts vieglatlētikā U18 vecuma grupā. Jauns pilsētas rekords augstlēkšanā Jūlija Tarvidei, bet divas zelta godalgas Aleksandrai Koblencei.

Ierastajās Baltijas valstu mačsacīkstēs startēja tikai labākie sportisti U18 vecuma grupās. Latvijas izlases sastāvā uz Lietuvu devās arī vairāki Daugavpils sportisti. Aleksandra Koblence ar rezultātu 40,61 sekunde kļuva par sacensību uzvarētāju 300 metru skrējienā, kā arī palīdzēja tikt Latvijai pie zelta godalgas arī 4*200 metru stafetē.

Ne mazāk sekmīgi nostartēja Jūlija Tarvide, kas kārtējo reizi labojusi pilsētas rekordu augstlēkšanā. Šauļos viņas rezultāts bija 1,79 metri, kas garantēja pirmo vietu un zelta medaļu. Piekto vietu ieguva Dagnija Ciematniece, kura bija divus gadus jaunāka par konkurentēm.

 

8. marta hokeja spēlē uzvar “Ice Girls”

Jau piekto gadu pēc kārtas 8. martā Daugavpils Ledus hallē norisinājās sieviešu hokeja spēle. Šoreiz spēle neizcēlās ar rezultativitāti un kopumā tika gūti tikai trīs vārti, pie tam visās reizēs izcēlās Žanetta Katakina.

Šogad 8. marta spēlē savā starpā tikās “Ice Girls” un “Fortuna” komandas. Spēles rezultāts tika atklāts jau 15. sekundē, kad pirmo reizi šajā mačā izcēlās Katakina. Līdz nākamajam vārtu guvumam nācās gaidīt gandrīz 50 minūtes, kaut gan “Fortuna” vairākkārt tika pie iespējas izpildīt soda metienus. Neviens no tiem netika realizēts un 50. minūtē “Ice Girls” panāca 2:0. 57. minūtē Katakina izcēlās trešo reizi un pielika punktu spēlei – 3:0.

“Ice Girls” saņēma uzvarētāju ceļojošo kausu, bet Katakina tika atzīta par labāko spēlētāju. Jevgeņija Vasiļjeva tika atzīta par labāko vārtsardzi, bet par “Fortuna” labāko hokejisti tika nosaukta Evelīna Nikolajeva.

Visas meitenes saņēma piemiņas balvas par dalību spēlē.

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ