Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

17-02-2014

Sporta ziņas


DU uzvar un tiek izslēgšanas spēlēs!

Daugavpils Universitātes volejbolisti, pateicoties uzvarām pēdējās divās spēlēs, kvalificējušis Schenker volejbola līgas izslēgšanas spēlēm.

DU uzdevums nebija no tiem vienkāršākajiem, jo otro posmu mēs iesākām no ceturtās pozīcijas, kas nozīmēja, ka noteikti būs nepieciešams uzvarēt vismaz divās vai pat trīs spēlēs. Pirmajās divās spēlēs tika iegūti trīs punkti un pēdējos divos mačos bija obligāti jāuzvar.

Ar šo uzdevumu daugavpilieši tika galā lieliski. Sestdien Daugavpils varēja gavilēt, jo trīs setos tika pieveikti „Poliurs/Ozolnieki” – 27:25, 25:23, 25:22. Pa 14 punktiem guva Ēriks Baiks un Rihards Puķītis, bet par vienu mazāk bija Dmitrijam Lavrenovam.

Svētdienas spēlē atlika uzvarēt turnīra pastarīšus no Viru pilsētas. Spēlējot ar plašu rotāciju, tas arī tika izdarīts – 25:16, 25:14, 25:17.

Lieliskais sniegums otrajā posmā ļāva savā pieciniekā DU ieņemt pat otro vietu, tādējādi izslēgšanas spēlēs būs jāspēlē pret „Parnu”, kas ieņēma otro vietu pirmajā pieciniekā.

  

Tarvide labo pilsētas rekordu augstlēkšanā

Piektdien un sestdien Kuldīgā norisinājās Latvijas čempionāts jauniešiem un junioriem. Daugavpils sportisti izcēlās ar labiem rezultātiem, tiekot pie pilna medaļu komplekta un tika labots arī pilsētas rekords augstlēkšanā.

Kuldīgā Daugavpils vieglatlēti  varēja lepoties ar labiem rezultātiem. Augstlēcēja Jūlija Tarvide pārlēca 1,77 metrus, kas ir jauns pilsētas rekords sievietēm! Ar šo lēcienu viņai pietika zelta medaļas izcīnīšanai.

60 metru barjerskrējienā junioriem par valsts čempionu kļuva Ignats Belogrudovs, kurš finālā šo distanci veica 8,32 sekundēs! Par divkārtējo čempioni kļuva Aleksandra Koblence, kura dominēja 300 un 600 metru skrējienos. 600 metros ar laiku 1:37,10 minūtes viņa tuvāko sekotāju apsteidza par vairāk nekā 5 sekundēm! 300 metros laiks 40,12 sekundes.

Mūsu meiteņu komanda 4*200 metru stafetē piekāpās tikai Valmierai, ieņemot otro vietu. Kopā ar Koblenci skrēja arī Veronika Baltkaula, Anastasija Azarova un Nadežda Samorodova.

Jaunieši savā stafetē uzrādīja absolūti ātrāko laiku, tuvāko sekotāju apsteidzot par pussekundi. Komandas sastāvā skrēja Antons Puhoviks, Filips Klim-Afonskis, Imants Kornijenko un Vladislavs Ševčuks. Individuāli Puhoviks ieņēma trešo vietu 300 metru skrējienā.

Apsveicam mūsu sportistus ar augsvērtīgajiem rezultātiem!

 

Florbolistiem zaudējums Jelgavā

Sestais zaudējums Latvijas 1. florbola līgā „Rēzekne/Dinaburg” vienībai, kas izbraukumā ar 7:12 piekāpās Jelgavas novadam.

Spēles rezultāts tika atklāts jau 13. sekundē, kad Sergejs Aleksandrovs vadībā izvirzīja Daugavpils un Rēzeknes apvienoto komandu. Diemžēl līdz nākamajiem vārtiem nācās gaidīt 30 minūtes, bet mājinieki pa to laiku izcēlās jau septiņas reizes! Trešajā periodā rezultatīvi spēlēja arī mūsu komanda, tomēr sasmelt izlieto vairs neizdevās un beigās neveiksme ar 7:12.

 

Igors Kalnačs šajā spēlē izcēlās ar trīs vārtu guvumiem, savukārt Maksims Terehovs atdeva četras piespēles.

 

Startējis pilsētas čempionāts basketbolā

Trešdien iesācies Daugavpils pilsētas čempionāts basketbolā, kurā šogad piedalīsies astoņas komandas.

Šogad turnīrā spēlēs sekojošas komandas: RTU, DU, Hektor Casino, Pilskalne, Veterāni, Višķi, Wurth un 15. vidusskola. Komandas sākotnēji izspēlēs viena apļa turnīru, pēc kā noslēguma tiks sadalītas arī godalgas.

Trešdien tika nospēlētas pirmās turnīra spēles un pie pirmajiem panākumiem saspringtās galotnēs tika Višķu un Veterānu komandas, attiecīgi apspēlējot 15. vidusskolu un RTU.

Spēles norisināsies pirmdienās un trešdienās Kultūras un sporta pils zālē.

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ