Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

14-06-2011

Domes vadība sveica paukotāju Artūru Šilinu un treneri Sergeju Šaklunovu


Artūrs Šilins ir viens no pēdējā laika lielākajiem Daugavpils paukošanas talantiem. Viņa lielākais panākums ir iegūtā trešā vieta pavisam nesen notikušajā Eiropas U-23 čempionātā paukošanā ar špagu, kas norisinājās Krievijas pilsētā Kazaņā. Latvijas izlases sastāvā šajā čempionātā piedalījās tikai divi sportisti un abi no Daugavpils(vēl arī Jurijs Sjanita). Kopējais dalībnieku skaits sasniedza 45.

Domē jauno sportistu sveica Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, vietnieks Vjačeslavs Širjakovs, Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs un Daugavpils Olimpiskā centra vadītājs Uldis Pastars.

Žanna Kulakova izteica lepnumu par Artūra sasniegumu. Viņa interesējās par sportista izjūtām un iespaidiem, vēleja veiksmi nākamojos startos.
Jāpiebilst, ka Šilins nebija ne tuvu starp sacensību favorītiem, par ko liecināja arī knapā tikšana izslēgšanas cīņās, kur viņš uzvarēja arī vairākus sacensību faovrītus.

22 gadus vecā Šilina galvenais treneris ir Sergejs Šaklunovs (EČ viņam palīdzēja Aleksandrs Pļaskins), kurš ticēja savam audzēknim un uzmundrināja visās cīņās, jo šajā sporta veidā svarīgi, kā sportists noskaņots. Uzreiz pēc Eiropas čempionāta noslēguma Šilins pirmo reizi kļuva arī par Latvijas čempionu paukošanā.

Pats sportists atzīst, ka jūt progresu, beidzot ir pirmie lielie sasniegumi. Artūrs ar paukošanu nodarbojas no 6 gadu vecuma un tikai tagad var redzēt smaga darba rezultātus.

Vjačeslavs Širjakovs uzsvēra, ka šie panākumi pierāda, ka sporta veids- paukošana pilsētā ir dzīvs, ka bija nepieciešams Olimpiskais centrs ar moderno paukošanas zāli. Tas nozīmē, ka esam uz pareizā ceļa, attīstot sporta infrastruktūru, motivejot jauniešus nodarboties ar sportu, popularizējot dažādus sporta veidus.

Domes vadība pateicās sportistam un viņa trenerim, bet īpašu paldies veltīja vecākiem

, jo bez ģimenes morāla un materiāla atbalsta nebūtu panākumu.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ