Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

03-02-2014

Sporta ziņas


DU volejbolisti otro posmu iesāk ar uzvaru Igaunijā

Sestdien patīkami iepriecināja Daugavpils Universitātes volejbolisti, kuri izbraukumā piecos setos pieveica TTU, tādā veidā sperot platu soli pretī iekļūšanai Schenker volejbola līgas izslēgšanas spēlēs.

Šogad Schenker volejbola līgā nedaudz mainīta izspēles kārtība. Pēc pamatturnīra beigām komandas tika iedalītas divos pieciniekos – spēcīgākajā un vājākajā. DU pamatturnīrā ieņēma devīto vietu, tādēļ turnīru turpināja tajā grupā, kurā tika sapulcinātas komandas no 6. līdz 10. vietai pamatturnīrā.

Pirmajā spēlē DU izbraukumā tikās ar igauņu TTU, kas ir viena no šī piecinieka favorītkomandām. Negaidīti uzvara tomēr tika daugavpiliešiem. Pirmajā setā uzvarēts ar 25:16, pēc kā tika zaudēts ar 23:25 un 16:25, toties pēdējos divos setos mūsu pārākums bija izteikts – 25:20, 15:9!

Šī uzvara ievērojami uzlabojusi izredzes tikt to trīs klubu pulkā, kas turpinās cīņu izslēgšanas spēlēs. DU rindās rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Ēriks Baiks, bet 18 punkti Aleksandram Samuilovam. Pa 13 punktiem Tomam Švānam un Rihardam Puķītim.

 

Daugavpils čempionāts šaušanā aizvadīts

Divas dienas Daugavpilī norisinājās šaušanas čempionāts četrās dažādās grupās. Par uzvarētājiem kļuva A.Grigorjevs, A.Vagale, R.Saveļjevs un R.Gerts.

Šaušanā ar pneimatiskajiem ieročiem medaļas tika dalītas četrās grupās. PP-60 vingrinājumā šaušanā no 10 metriem vīriešiem labāko rezultātu uzrādīja Artjoms Grigorjevs, kuram 557 punkti. Par punktu atpalika Sergejs Sņežkovs, bet vēl par vienu Vadims Anetjko.

Dāmām labāko rezultātu sasniedza Anete Vagale, kuras rezultāts 363 punkti. Otrā bija J.Goršalatova, apsteidzot K.Dališevsku.

Jauniešiem diezgan pārliecinoša uzvara R.Saveļjevam (172 punkti), bet aiz viņa ierindojās V.Kurkina un V.Bingers.

DP-30 vingrinājumā nepārspēts Rihards Gerts ar rezultātu 276 punkti. Eduards Puzo bija otrais, bet Rūdolfs Veličko šoreiz trešais.

 

Latvijas čempionāts grieķu-romiešu cīņā

Daugavpils grieķu-romiešu cīkstoņi nedēļas nogalē Rīgā sacentās Latvijas čempionātā pieaugušajiem. Trīs daugavpilieši kļuva par Latvijas čempioniem!

Latvijas čempionāts grieķu-romiešu cīņā sapulcināja vairāk nekā 70 dalībniekus. Uz tatami devās visi spēcīgākie Latvijas cīkstoņi, tādēļ tā bija laba iespēja izvērtēt mūsu sportistu varēšanu. Sasniegtie rezultāti iepriecināja.

Par Latvijas čempioniem savās grupās kļuva Nikita Masjuks, Česlavs Beštenis un arī Aleksandrs Safonovs.

Sudraba medaļas ieguva vēl divi mūsu cīkstoņi. Par valsts vicečempioniem izdevās kļūt Aleksandram Jurķānam un Maksimam Leckam.


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ