Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

27-01-2014

Daugavpils BJSS kauss boksā sapulcināja lielu dalībnieku skaitu


No 24. līdz 25. janvārim Daugavpils boksa zālē norisinājās Daugavpils BJSS atklātās meistarsacīkstes boksā. Daugavpils bokseriem nopietnu konkurenci sastādīja bokseri no citām Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pilsētām.

 

Sacensības noritēja četrās dažādās vecuma grupās: skolnieki (2002.-2000. dzimšanas gads), juniori (1999.-1998. dzimšanas gads), jaunieši (1997.-1996. dzimšanas gads), pieaugušie (1995. dz.g. un vecāki). Uz boksa ringa kāpa vairāk nekā 140 bokseru no vairākām Igaunijas, Latvijas un Lietuvas komandām.

 

Šīm sacensībām ir vairāki galvenie uzdevumi: pirmkārt, tā ir iespēja jaunajiem un jau pieredzējušākiem bokseriem gūt sacensību praksi un izanalizēt savu gatavību. Otrkārt, šajās sacensībās tiek noteikts Daugavpils sastāvs turpmākajiem startiem, kā arī tās ir pirmās boksa sacensības Latvijā 2014. gadā. Treškārt, šajā sacensībās tika noteikts Latvijas izlases sastāvs pasaules junioru čempionātam, kas aprīlī norisināsies Bulgārijā.

 

Daugavpils bokseri ieguva deviņas zelta un 10 sudraba godalgas. Par čempioniem kļuva: Artūrs Beinarovičs, Nikita Zujevs, Viktors Potapovs, Valērijs Ivanovs, Arnolds Zaicevs, Edgars Koržeņevskis, Ēvalds Teikmanis, Evanders Servuts un Dmitrijs Zaharovs.

 

Sudraba medaļas Raulam Konstantinovam, Sandim Aleiņikovam, Nikitam Spiridonovam, Denisam Seļskim, Iļjam Murzakovam, Romualdam Gribanovam, Edvinam Kotelam, Kirilam Vasiļjevam, Anatolijam Jakubovskim un Andrejam Minovam.

 

Īpašu balvu par labāko tehniku ieguva Edgars Koržeņevskis. Daugavpils BJSS vecākais treneris Vladislavs Sokolovs: „Mūsu sacensības sāk aizritēt Baltijas čempionāta līmenī. Pirmo reizi tajās piedalījās tik daudz sportistu no citām valstīm un pilsētām. Daudzi mūsu BJSS audzēkņi sevi parādīja no labākās puses, bet no daudziem es gaidīju labākus rezultātus. Tagad turpināsim strādāt pie nepilnību labošanas.”

Jau pēc sacensību noslēguma Latvijas Boksa federācijas treneru sanāksmē vienbalsīgi tika atbalstīts lēmums Latvijas čempionātu pieaugušajiem aizvadīt Daugavpilī no 7. līdz 9. martam. Tāpat tika pieņemts lēmums, ka Latvijas delegāciju pasaules čempionātā junioriem vadīs mūsu treneris Sokolovs un starp izlases dalībniekiem būs Evanders Servuts.




Atpakaļ