Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

13-06-2011

Pauerliftings pilsētas centrā


Pie Daugavpils teātra 11. jūnijā norisinājās 31. Latvijas čempionāts klasiskajā svaru celšanā guļus. Šīs sacensības norisinās jau kopš 1981. gada.

 

Spiešanā guļus svarcēlājiem nav iespēju izmantot kādas papildierīces, šeit visu nosaka muskuļu spēks. Interese par sacensībām bija liela, un rezultāti bija labi.

 

Vieglajā svara kategorijā galvenā cīņa ritēja starp pašreizējo Latvijas čempionu Vjačeslavu Letlānu no Rīgas un Aleksandru Malašonku no Ventspils. Uzstādot jaunu Latvijas rekordu (165 kilogrami) par uzvarētāju kļuva Letlāns.

Svara kategorijā līdz 90 kilogramiem par pirmo vietu cīnījās 16 atlēti. Noteikumi paredz, ka vienāda rezultāta gadījumā augstāku vietu ieņem sportists, kura ķermeņa masa ir mazāka. Par uzvarētāju kļuva daugavpilietis Dmitrijs Šišonkovs.

Smagsvaru konkurencē arī startēja 16 sportisti. Ļoti sīvā cīņā uzvarēja rēzeknietis Edgars Ratnieks. Viņš pacēla 192,5 kilogramus. Otrais bija rīdzinieks Aleksejs Losevs, bet trešais mūsējais Dmitrijs Petrikins.

Supersmagajā svarā uzvaru izcīnīja Ivans Bobrovs, kuram pa spēkam bija pacelt 220 kilogramus smagu svara stieni. Otrais palika Aleksandrs Grigorjevs.




Atpakaļ