Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

13-06-2011

Sporta ziņas


Jaunie volejbolisti kvalificējas Jaunatnes olimpiādei (13.06) 

9. jūnijāDaugavpilsjaunie volejbolisti nodrošināja sev vietu Latvijas Jaunatnes Olimpiādē, kura norisināsies jūlija sākumā.

 

Edgara Savicka trenētie 1993./1994. gadā dzimušie volejbolisti Aizkrauklē cīnījās par iekļūšanu Latvijas Olimpiādē. Pirmajā spēlē daugavpilieši, eksperimentējot ar sastāvu, prata apspēlēt Balvu komandu (3:1), bet otrajā mačā ar 3:0 pārspēja Aizkraukli. Ar to pietika, lai tiktu uz Olimpiādi.

 

Jaunajiem futbolistiem dubulttriumfs Lietuvā (13.06)

 

Izcili starptautiskā bērnu futbola turnīrā Lietuvā nospēlējuši “BFC Daugava” jaunie futbola skolas audzēkņi. Pirmo vietu ieguva 2001. gadā dzimušie puiši, bet otrie bija 2002. gadā dzimušie.

 

Starptautiskais futbola turnīrs “Trakai Cup” 2001. gadā dzimušajiem puišiem sapulcināja desmit komandas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas. Daugavpili pārstāvēja divas “BFC Daugava” komandas.

 

Vērts piebilst, ka turnīrs tika noorganizēts ļoti augstā līmenī, pie tam dalībniekiem tika sarūpēta arī lieliska izklaides programma, kas iepriecināja mazos censoņus.

 

Mūsu futbolisti nospēlēja ļoti labi. Gan Andreja Sipailo, gan Ivana Maksimčuka vadītās komandas savās grupās tika pie uzvarām, kā rezultātā finālā tikās tiešiDaugavpilsjaunie spēlētāji.

 

Lielajā finālā ar 2:1 pārāki bija par gadu vecākie Sipailo trenētie puiši. Uzvarētājkomandā par labākajiem spēlētājiem tika atzīti Roberts Magrins un Edgars Petrovs, bet 2002. gada komandā Aleksejs Kudeikins. Par visa turnīra labāko spēlētāju kļuva šīs vienības futbolists Eduards Daškevičs.

 

Prezidenta kausa izcīņā vairākas godalgas (13.06)

 

Valmierā nedēļas nogalē tika aizvadītas vienas no prestižākajām vieglatlētikas sacensībām Latvijā “Prezidenta kausa izcīņa”, kurās veiksmīgi nostartēja vairāki daugavpilieši.

 

Daugavpilssportisti startēja Latgales komandas sastāvā. Visaugstvērtīgāk no mūsējiem nostartēja Dmitrijs Jurkevičs, kurš pārliecinoši triumfēja 1500 metru skrējienā. Viņa laiks 3:43,25 minūtes.

 

Pirmā vieta trīssoļlēkšanas sacensībās Maksimam Tkačovam, kurš aizlēca 15 metrus un 56 centimetrus tālu. Otro vietu 800 metros ieguva talantīgā Valērija Linkeviča. Viņas laiks divas minūtes un 13 sekundes.

 

Riteņbraucējiem labas vietas veterānu spartakiādē riteņbraukšanā (13.06)

 

Daugavpils riteņbraucēji nedēļas nogalē Aizputē piedalījās 48. Latvijas sporta veterānu spēlēs riteņbraukšanā. Godalgas tika izcīnītas gan komandu ieskaitē, gan individuālajā vērtējumā.

 

Daugavpils delegācija nostartēja veiksmīgi, kaut gan zemapziņā bija sajūta, ka varēja nostartēt arī vēl labāk. Te gan jāsaka, ka pretinieki nokomplektēja ļoti spēcīgas komandas. Komandu ieskaitē daugavpiliešiem trešā vieta, bet individuālajā vērtējumā rezultāti vēl labāki.

 

Par uzvarētāju vecuma grupā 40+ starp dāmām gan individuālajā, gan grupas braucienā kļuva Tatjana Spakova. 35+ vecuma grupā uzvara grupas braucienā Edgaram Miglānam, bet solo braucienā viņam otrais rezultāts.

 

Divas otrās vietas savā vecuma grupā Oļegam Maļuhinam, bet Viktors Kuhaļskis uzvarēja individuālajā braucienā. Andrejs Tamanis grupas braucienā palika trešais.

 

„BFC Daugava” nenotur uzvaru (13.06)

 

Latvijas 1. futbola līgā uzvaru noturēt nav izdevies „BFC Daugava” futbolistiem, kuri nospēlēja 1:1 ar „Ventspils” dublieriem.

 

„Esplanādes” stadionā „BFC Daugava” spēlētājiem piederēja gan teritoriāls, gan arī vārtu gūšanas momentu pārsvars. Otrajā puslaikā pēc Ričarda Raščevska sitiena izdevās arī izvirzīties vadībā, taču mača izskaņā pretinieki pēc soda sitiena izpildes ne bez veiksmes palīdzības izlīdzināja rezultātu – 1:1.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ