Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

03-01-2014

Valērijam Moisejevam – 70!


Daugavpils Sporta pārvaldes un Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skolas kolektīvs sirsnīgi sveic 70 gadu jubilejā bijušo sporta skolas vadītāju un volejbola treneri Valēriju Moisejevu.

Valērijs Moisejevs piedzima Maskavā 1944. gada 3. janvārī, taču praktiski visu savu dzīvi nodzīvojis Daugavpilī. Daugavpils sporta dzīvē Valērijs Moisejevs pazīstams kā lielisks sacensību organizētājs, vienmēr izcēlies ar savu pārdomāto saimniecisko darbību, kā arī ar trenera darbu. 1973. gadā viņš absolvēja Latvijas Valsts Fiziskās kultūras institūtu (tagadējais LSPA), pēc kā sāka strādāt par Daugavpils Kultūras un sporta pils sporta zāles pārvaldnieku.

Kopš 1976. gada 1. janvāra līdz pat 2009. gadam bija Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktors, nostrādājot šajā amatā gandrīz 34 gadus! Tieši viņa vadībā īpaši attīstījās volejbols – strauji palielinājās treneru un audzēkņu skaits. Tas deva arī rezultātus, jo Daugavpils volejbolisti noteica toni visā LPSR, regulāri iegūstot zelta medaļas teju visās Latvijas mēroga sacensībās, kā arī visas Padomju Savienības līmenī. Kādu laiku mūsu pilsētā darbojās arī volejbola internāts.

80. gadu vidū V.Moisejeva vadībā ekspluatācijā tika nodota tagadējā Daugavpils BJSS ēka, kas tobrīd bija viena no vislabākajām volejbola celtnēm visā Padomju Savienībā. Valērijs allaž bijis pazīstams ar lielisku saimniecisko darbību, gādājot par to, lai visas sporta bāzes allaž būtu atbilstošā kārtībā.

Starp spilgtākajiem tā laika volejbola audzēkņiem jāmin: Jurijs Deveikus (pasaules Universiādes uzvarētājs), Fjodors Ivanovs (Eiropas čempionāta dalībnieks), Vanda Ratkeviča (Eiropas čempionāta dalībniece), Marina Titorenko (Eiropas čempionāta dalībniece) Žanna Ezerose (Eiropas čempionāta dalībniece), Mihails Majevskis, Vadims Kardašs (pasaules čempionāta sudraba medaļas ieguvējs), Aleksandrs Fuņikovs (pasaules čempionāta sudraba medaļas ieguvējs).

Pat sasniedzis pensijas vecumu, arī šobrīd Moisejevs turpina veiksmīgi darboties ar jaunajām volejbolistēm kā treneris. Daugavpils domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis šodien pasniedza Valērijam Moisejevam Goda rakstu par ieguldījumu volejbola un sporta attīstībā Daugavpilī.

  

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ