Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

13-06-2011

„Lokomotīvei” uzvara un zaudējums


Daugavpils „Lokomotīves” spīdvejisti nedēļas nogalē Polijas 1. spīdveja līgā tika pie vienas uzvaras, kā arī vienreiz zaudēja. Graujošā uzvara pār Lodzas „Orzel” (46:13) nodrošināja mūsējiem bonuspunktu.

 

Piektdien daugavpilieši bez dāņa Nikolaja Klindta viesojās Lodzā, kur tikās ar līgas jaunpienācēju un vienu no vājākajām komandām „Orzel”. Sākums mūsējiem padevās ļoti labs, un pēc diviem braucieniem 9:5 viesu labā. Turpinājumā komandas ilgi nespēja noskaidrot spēcīgāko, un vairāki braucieni noslēdzās ar rezultātu 3:3 (kopsummā tāds rezultāts tika fiksēts 12 reizes!). Diemžēl sacensību vidusdaļā mājinieki vienu reizi uzvarēja ar 5:1, bet pēc tā arī ar 4:2, tādā veidā nodrošinot sev uzvaru 46:44.

 

Svētdien komandas tikās atkārtoti, bet šoreiz jau Daugavpilī. Diemžēl par interesantām šīs sacīkstes nenosauksi nekādā gadījumā. No viesu komandas cīnījās vien Mateušs Ščepaņjaks, bet pārējie mitrajā un grūti izbraucamajā Daugavpils trekā vai nu krita, vai brauca demonstratīvi lēni. Tāda pretinieku darbība izraisīja lielu nepatiku skatītāju rindās. Pēc 10. brauciena, lai neriskētu ar spīdvejistu veselību (braukt bija bīstami, jo treks tika pamatīgi sabojāts lietus dēļ), tika nolemts sacensības pārtraukt. Tobrīd „Loko” bija vadībā ar 46:13. Panākums divu sacensību summā nodrošināja mums arī bonuspunktu.

 

Piektdien labākie mūsu rindās bija Jonass Kilmekorpi (14 punkti) un Romāns Považnijs (13), bet svētdien līdera lomu uzņēmās Kjasts Podžuks (11)

 

 

„Daugava” pārliecinoši uzvar Jelgavā (13.06)

 

Veiksmīgi Latvijas futbola Virslīgā turpina spēlēt Daugavpils „Daugava”, kas svētdien vakarā viesos ar 3:1 pārspēja „Jelgavu”, nostiprinoties turnīra tabulas trešajā pozīcijā.

 

Daugavpiliešu pretiniece svētdienas cīņā bija spēcīgā „Jelgava”, kas vairākās sezonas spēlēs demonstrējusi labu sniegumu. Šoreiz gan variantu mājiniekiem nebija nekādu, jo „Daugava” jau no pirmajām minūtēm demonstrēja lielisku sniegumu. Lieliski darbojās visas mūsu līnijas, neskatoties uz to, ka laukumā devās virkne spēlētāju, kuri šosezon nemaz tik daudz nav spēlējuši.

 

Pirmā iespēja izcelties bija Mamukam Gongadzem, bet viņš no pāris metriem sita garām. Ja ar pirmo mēģinājumu izcelties neizdevās, tad ar otro gan viss bija kārtībā. Jurijs Sokolovs pēc Mihaila Ziziļeva piespēles adresēja bumbu Gongadzem, kurš no metriem četriem bija nekļūdīgs.

 

Otrā puslaika sākumā atkal no labās malas centrēja Sokolovs, pie bumbas tika Andrejs Kovaļovs, kurš apaļo priekšmetu nogādāja uz kājas Gongadzem – 2:0. Drīz vien rezultāts kļuva arī 3:0. Šoreiz pēc Ziziļeva centrējuma no stūra izcēlās Bidžina Cincadze. Lai arī mača izskaņā jelgavnieki realizēja strīdīgi piešķirto pendeli, uzvaru „Daugavai” tas neatņēma – 3:1.

 

„Daugava” turnīra tabulā joprojām atrodas trešajā vietā, atpaliekot tikai no Ventspils un Liepājas vienībām.




Atpakaļ