Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

16-12-2013

H.Silova kausi sadalīti


13. un 14. decembrī vieglatlētikas manēžā norisinājās jau 10. Henrika Silova kauss augstlēkšanā, kurā sportisti uzrādīja augstvērtīgus rezultātus. Elites grupā uzvarētāju laurus plūca Latvijas un Baltkrievijas sportisti.

10. Henrika Silova kauss augstlēkšanā dalībnieku skaita ziņā bija visnotaļ plašs. Bija atbraukuši augstlēcēji arī no Maskavas, kas īpaši palielināja konkurenci jaunākajās grupās. Elites grupā vīriešiem kārtējais triumfs baltkrievam Sergejam Galešovam, kurš soreiz pārlēca 2,15 metrus. Viņa mēģinājumi uzstādīt jaunu sacensību rekordu (2,21 metrs) šoreiz nebija sekmīgi. Trešo vietu ieguva daugavpilietis Vitālijs Haritonovs (1,96 metri).

Dāmām ar 1,80 metriem uzvarēt izdevās Madarai Onužānei, kas aiz sevis atstāja Baltkrievijas un Krievijas sportistes.

Visjaunākajā puišu grupā lielisks rezultāts Dāvim Ceļmalam, kurš pārlēca 1,50 metrus, ievērojami labojot šīs grupas sacensību rekordu – uzreiz par 20 centimetriem. Cesvainietis ar šādu rezultātu varētu pretendēt uz godalgotām vietām arī vecākās grupās.

Jauns rekords arī C grupā, kur dominēja Aizkraukles lēcējs Oļegs Kazjakovs (1,66 metri). Daugavpilietis Erlends Gipters ar 1,42 metriem bija trešais.

Meitenēm B grupā pārliecinoša uzvara mūsu Dagnijai Ciematniecei. Viņas rezultāts 1,65 metri.

Dalībnieki saņēma vērtīgas piemiņas balvas, kā arī naudas prēmijas. Piemēram, par uzvaru Elites grupā sportists saņēma 300 ASV dolārus. Citās grupās balvu fonds bija mazāks. Kopējais naudas balvu apmērs sastādīja ap 1000 latiem.

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ