Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

16-12-2013

Sporta ziņas


DU basketbolistes viegli sagrauj viešņas no Saldus

Jaunajā Sieviešu basketbola līgā trešo uzvaru izdevies izcīnīt Daugavpils Universitātei, kas mājās bez īpašiem variantiem ar 87:46 uzvarēja Saldus vienību.

Gados jaunā Saldus komanda līdzšinējās turnīra spēlēs nebija uzvarējusi ne reizi un arī Daugavpilī šo sēriju pārtraukt neizdevās. Lai arī mūsu komandas rindās arī netrūkst jaunu spēlētāju, tomēr viņas ir pieredzējušākas.

Izmantojot plašu spēlētāju rotāciju, DU izcīnīja vieglu uzvaru ar 87:46, tomēr nevar teikt, ka tika nospēlēts ideāli. Ļoti daudz paviršu kļūdu un arī neprecīzu tālmetienu. Neskatoties uz auguma pārsvaru, cīņa zem groziem netika uzvarēta pārliecinoši – 47:39.

Mūsu komandas uzbrukumā spoža bija Santa Baltace, iemetot 35 punktus. Desmit punktu robežu sasniegt izdevās vēl tikai Tatjanai Savickai, toties vismaz kādu punktu guva 10 no 12 spēlētājām.

Ar bilanci 3-6 DU ieņem devīto vietu.

 

Volejbolistiem iegūt Latvijas kausu neizdodas

Latvijas kausa finālu volejbolā nav izdevies sasniegt Daugavpils Universitātei, kas četru setu cīņā piekāpās „RTU/Robežsardzei”. Neglāba arī satriecošā Riharda Puķīša spēle uzbrukumā.

 Līdz Latvijas kausa pusfinālam izdevās tikt četriem Schenker līgas klubiem. Starp tiem bija arī DU, kam pusfinālā pretī stājās RTU. Pirmais sets izvērtās ļoti saspringts un tajā ar 29:27 pārāki bija daugavpilieši.

Spēles turpinājumā DU gan vairs neizdevās atkārtot šo panākumu. Nākamajos setos zaudēts ar 18:25, 15:25 un 21:25. Uzbrukuma līderu lomu DU rindās uzņēmās Rihards Puķītis, kurš ar 23 punktiem kļuva par komandas labāko punktu guvēju.

12 punktus guva Klāvs Zaļkalns, 11 – Toms Švāns un 10 Aleksandrs Samuilovs. Pretinieku rindās labākais ar 23 punktiem bija bijušais DU volejbolists Edgars Točs.

Finālā RTU četros setos piekāpās „Biolar/Jelgava”.

 

„Daugavpils” sagrāve pret „Kurbads”

Latvijas hokeja čempionātā zaudējumu sērija turpinās „Daugavpils” komandai, kas šoreiz mājās ar 1:12 zaudēja „Kurbads”. Goda vārtus iemeta Edgars Apelis.

Līdz otrās trešdaļas vidum nekas neliecināja, ka rezultāts būs tik graujošs, jo tobrīd tas bija tikai 0:3. Diemžēl nedaudz vairāk nekā desmit minūšu laikā tika ielaisti seši vārti un atlikušajā laikā „Kurbads” iemeta vēl trīs ripas, panākot pat 0:12. Minūti un desmit sekundes līdz pamatlaika beigām goda vārtus guva komandas aizsargs Apelis.

„Kurbads” rindās spēlē vairāki bijušie Latvijas izlases spēlētāji, tādēļ tieši šī komanda tiek uzskatīta par vienu no galvenajām pretendentēm uz zelta medaļām. „Daugavpils” turnīra tabulā ir pārliecinoši pēdējā.

 

Ziemassvētku turnīrs boksā

 No 13. līdz 14. decembrim Daugavpils Boksa zālē norisinājās tradicionālais Ziemassvētku turnīrs boksā, kurā piedalījās vairāku valstu pārstāvji piecās dažādās vecuma grupās.

Viesi no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Rīgas un Jelgavas sacentās vairākās svara un vecuma kategorijās. Kopējais dalībnieku skaits pārsniedza simtu. Pieteikumu bija tik daudz, ka nācās sportistus iedalīt A un B grupās.

Šo sacensību mērķis bija rezumēt gada laikā paveikto un analizēt sportistu sagatavošanas līmeni. Tāpat ar citu valstu treneriem tika izrunāts nākamā gada sacensību kalendārs.

Daugavpils komanda, kā allaž, bija uzdevumu augstumos, iegūstot vairāk nekā 20 godalgas. Par sacensību uzvarētājiem kļuva 13 bokseri:

Nikita Elksniņš, Nikita Guzlajevs, Nikita Zujevs, Jurijs Dričs, Edvins Kotels, Česlavs Svirka, Arnolds Zaicevs, Edgars Koržeņevskis, Ritvars Šuļga, Evanders Servuts, Aleksandrs Lipovka, Dmitrijs Zaharovs un Andrejs Minovs.

Finālā zaudējumus piedzīvoja un otro vietu ieguva: Rauls Konstantinovs, Nikita Spiridonovs, Artūrs Beinarovičs, Deniss Seļskis, Iļja Murzakovs, Aleksandrs Rabotjaga, Iļja Gorohovs, Anatolijs Jakubovskis, Aleksejs Paļčuns, Vjačeslavs Strazdoniks.

Ar īpašu kausu par labāko tehniku tika apbalvots Ritvars Šuļga. Balvu par cīņasgribu saņēma Evanders Servuts, bet par labāko tiesnesi tika nosaukts Aleksejs Fatičevs.

Komandu ieskaitē Daugavpils ieņēma pirmo vietu, otrajā vietā Paņevēža, bet trešajā Rīga.

Skolēnu brīvlaika laikā Daugavpilī tiek plānota treņnometne ar Lietuvas un Latvijas komandu līdzdalību.

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ