Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

13-12-2013

Daugavpils domē tika sveikti pilsētas labākie sporta seniori (VIDEO)


Ceturtdien Daugavpils domē tika sveikti labākie no Daugavpils sporta senioriem, kuri ar panākumiem startēja 50. LSVS sporta spēlēs, kā arī Eiropas un pasaules čempionātos.

Šis gads Latvijas Sporta veterānu-senioru savienībai bija īpašs, jo tika atzīmēta 50. sporta  spēļu gada diena. Pirmajā spēlēs 1964. gadā piedalījās tikai volejbola komandas ar 18 dalībniekiem, bet 2013. gadā kopējais dalībnieku skaits sasniedza 6 tūkstošus un medaļas tika dalītas 31 sporta veidā.

Daugavpili pārstāvēja 220 sportisti 13 sporta veidos. Lielo pilsētu ieskaitē Daugavpils ieņēma pirmo vietu, bet absolūtajā vērtējumā tika ieņemta trešā vieta aiz Rīgas un Jūrmalas. Daugavpils ar īpašiem panākumiem izcēlās telpu futbolā, mini futbolā un dāmu volejbolā.

Zelta medaļas tika iegūtas arī šahā, vieglatlētikā, slēpošanā, orientēšanās, pavasara krosā, šaušanā, cīņā, peldēšanā un pauerliftingā. 13 Daugavpils seniori ieguva godalgotās vietas Eiropas un pasaules čempionātos.

Daugavpils domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis uzrunā sporta senioriem slavēja mūsu sportistus par labajiem rezultātiem, kā arī piemēra sniegšanu jaunajiem censoņiem.

Labākie seniori tika apbalvoti ar LSVS Goda zīmēm un diplomiem, kā arī ar Daugavpils domes Pateicības un Goda rakstiem.

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ