Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

11-12-2013

Ministru kabinets ar naudas prēmijām apbalvos virkni Daugavpils sportistu


Latvijas Republikas Ministru kabinetā ticis parakstīts rīkojums, uz kura pamata Latvijas sportisti saņems naudas balvas par izciliem sasniegumiem, kas gūti 2013. gadā. Starp apbalvojamajiem tikuši vairāki Daugavpils sportisti.

Naudas balvas par sasniegumiem iegūs ne tikai sportisti, bet arī viņu treneri, apkalpojošais personāls un arī federācijas. Kopējā summa sasniedz teju 800 tūkstošus latu. Starp Ministru kabineta apbalvojamajiem sportistiem ir tikuši daudzi daugavpilieši.

Visprāvāko apbalvojumu saņems cīkstone Anastasija Grigorjeva, kura šogad kļuva par Eiropas čempioni. Viņa saņems 9000 latu (pirms nodokļu nomaksas), bet viņas treneris Sergejs Kursītis saņems 4500 latus.

4800 latus saņems paralimpietis Andrejs Kirins par pasaules čempionātā izcīnīto otro vietu airēšanā telpās uz ergonometriem. Aleksejs Korsaks šajās sacensībās ieguva trešo vietu un viņam tiks piešķirti 2880 lati. 3840 latus saņems viņu treneris Aleksejs Lavrenovs.

Paukotājs Andris Jahimovičs par iegūto sudraba medaļu pasaules kadetu čempionātā iegūs 2160 latus, bet viņa treneris Aleksandrs Pļaskins – 1080 latus.

Nepamanīti nav palikuši arī spīdvejisti Ķasts Puodžuks un Andžejs Ļebedevs, kuri 2012. gada beigās ieguva otro vietu Eiropas pāru čempionātā. Abiem tiks pa 810 latiem, bet viņu treneriem Nikolajam Kokinam un Aivaram Ružam pa 203 latiem.

Daugavpils sporta dejotājai Viktorijai Puhovikai kopā ar savu pārinieku pienāksies katram pa 810 latiem par iegūto otro vietu Pasaules Kausa izcīņas kopvērtējumā Latīņamerikas dejās.

 

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ