Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

02-12-2013

Sporta ziņas


Basketbolistes izcīna smagu uzvaru pagarinājumā pār vienām no līderēm

Jaunajā Sieviešu basketbola līgā par patīkamu pārsteigumu parūpējās Daugavpils Universitātes komandas spēlētājas, kuras mājās pagarinājumā ar 86:82 pieveica spēcīgo „Avantis”.

„Avantis” pirms ciemošanās Daugavpilī nebija piedzīvojusi nevienu zaudējumu, taču Latgalē uzvaru sēriju turpināt neizdevās. Pēc vairāku gadu prombūtnes DU rindās atgriezās centra spēlētāja Jūlija Vavilova, kura gan laukumā devās tikai epizodiski. Lielisku sniegumu no tālās distances nodemonstrēja Olga Lakomko, iemetot septiņus tālmetienus. Ar 21 punktu viņa kļuva par komandas rezultatīvāko spēlētāju.

Visilgāko laiku laukumā pavadīja Tatjana Savicka, kuras rēķinā 18 punkti, no kuriem gandrīz puse iemesta no soda metienu līnijas. Produktīva spēle Santai Baltacei, kura iemeta 14 punktus, bet Anastasija Kaminska nieka 15 minūtēs prata iemest 11 punktus.

DU tas bija otrais panākums septiņās spēlēs, kas ļauj saglabāt izredzes pacīnīties par vietu labāko sešiniekā. Šobrīd komanda ieņem astoto vietu. 14. decembrī daugavpilietes mājās spēlēs ar Saldus vienību, bet līdz tam viesosies Jūrmalā.

 

 

Volejbolisti no Igaunijas atgriežas ar uzvaru un zaudējumu

Daugavpils Universitātes volejbolisti nedēļas nogalē aizvadīja kārtējās Schenker līgas spēles, tiekot pie vienas uzvaras, kā arī pie viena zaudējuma.

 

DU spēlēs Igaunijā nevarēja palīdzēt uzreiz divi sākumsastāva spēlētāji – Dmitrijs Lavrenovs un Andris Krūmiņš. Toties laukumā devās komandas treneris Edgars Savickis. Pirmajā spēlē pret turnīra pastarīti Viru komandu izdevās izcīnīt salīdzinoši vieglu uzvaru ar 3:0. Pirmajā setā pretinieks guva 22 punktus, bet katrā nākamajā mazāk – 15 un 17. 14 punktus uzvarā guva Rihards Puķītis

Otrajā dienā pretī stājās jau krietni vien spēcīgākā TTU. Kā arī varēja prognozēt, igauņi šajā spēlē izrādījās pārāki, kaut gan viegli viņiem neklājās – 25:16, 25:20, 25:23. DU rindās pa 16 punktiem guva Puķītis un Aleksandrs Samuilovs.

DU turnīra tabulā ieņem astoto pozīciju.

 

Hokejisti iztur vienu periodu

Latvijas hokeja čempionātā vienu labu periodu izdevies aizvadīt Daugavpils komandai, taču ar to bija par maz, lai iegūtu vismaz punktu pret „Ozolnieki/Monarch” – 1:7.

Jau spēles 2. minūtē Daugavpils spēlētājiem izdevās šokēt mājiniekus ar gūtajiem vārtiem. Pēc Sanda Mežaraupa piespēles izcēlās Nikita Belomestnihs. Labvēlīgo 1:0 izdevās saglabāt līdz pat 16. minūtei, kad Ozolnieki rezultātu izlīdzināja. Līdz pat 35. minūtei mājinieku pārsvars bija tikai 2:1, tomēr galotnē krietni pieredzējušākais pretinieks iemeta vēl piecas ripas, uzstādot galarezultātu 7:1.

Daugavpils komandai iespēja reabilitēties par šo zaudējumu būs jau trešdien, kad Daugavpils Ledus hallē tiks uzņemts „Dinamo/Juniors”. Vienreiz šo komandu jau ir izdevies uzvarēt. Spēles sākums plkst. 19:00.


Jaunatnes hokeja čempionātā gan U12, gan U14 vecuma grupas komandas piekāpās rīdziniekiem ar identisko rezultātu 0:5.


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ