Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

12-11-2013

Sporta ziņas


“Daugava” sezonu noslēdz ar zaudējumu

Ar zaudējumu Rīgā Latvijas futbola Virslīgas sezonu noslēgusi Daugavpils “Daugava”. Pēdējā kārtā zaudējums 0:1 pret “Mettu/LU”.

 

Pēdējai spēlei no turnīra tabulas viedokļa nebija nekādas nozīmes, jo daugavpilieši sev bija nodrošinājuši trešo vietu, savukārt rīdzinieki augstāk par devīto vietu uzrāpties nevarēja. Vienīgos vārtus šajā spēlē pirmā puslaika vidū guva augumā raženais Gatis Kalniņš. “Daugava” otrajā puslaikā uzbruka ļoti daudz, taču iesist vārtus tā arī neizdevās.

 

Svētdien ar spēli Liepājā sezonu noslēdza BFC “Daugava”, kas kļuva par pirmās līgas uzvarētāju. Liepājā viegli neklājās, tomēr pēdējās minūtēs izdevās izraut uzvaru. 90. minūtē Pāvels Riževskis prata panākt neizšķirtu pret “Liepājas Metalurga” dublieriem, bet jau kompensācijas laika 3. minūtē viens no mājinieku spēlētājiem bumbu ieraidīja savos vārtos, tādējādi BFC “Daugava” uzvarēja ar 2:1.

 

Basketbolistēm zaudējums izbraukumā

Trešais zaudējums Jaunajā Sieviešu basketbola līgā Daugavpils Universitātes spēlētājām, kuras viesos ar 57:72 piekāpās LSPA. Ar 19 punktiem rezultatīvākā DU rindās bija Santa Baltace.

Ļoti neveiksmīga Daugavpils komandai izvērtās 1. ceturtdaļa, kura tika zaudēta ar 12:25. Pusi no deficīta līdz puslaika beigām izdevās likvidēt, bet spēles otro pusi atkal labāk aizvadīja mājinieces, izcīnot panākumu ar 72:57.

DU četrās spēlēs ir viena uzvara un trīs zaudējumi. Arī šoreiz mūsu komandā rezultatīvākā bija Santa Baltace, kura guva 19 punktus. Viņai arī 9 atlēkušās bumbas, bet labākā šajā rādītājā bija Jūlija Komļeva ar 14 bumbām zem groziem. 11 punktus guva Anastasija Kaminska.

 

DU izcīna ceturto uzvaru Schenker līgā

Svarīga uzvara Schenker volejbola līgā Daugavpils Universitātes komandai, kas skatītāju atbalstīta četros setos pieveica „Poliurs/Ozolnieki”.

DU komanda aizvadīja ļoti labi spēli, tiekot pie pelnīta panākuma. Pirmajā setā izdevās praktiski viss iecerētais – bija labas serves, servju uzņemšana un laba darbība blokā. Tas viss deva rezultātu 25:14. Otrajā setā krietni labāk sāka spēlēt arī viesi, kuri pārņēma iniciatīvu un uzvarēja setu ar 25:20.

Trešajā setā rezultāts auga līdzīgi, bet ar labām servēm  un pretinieku kļūdām izdevās nodrošināt panākumu ar 25:17. Ceturtais sets aizritēja pēc līdzīga scenārija un uzvara atkal DU 25:21.

Šis panākums turnīra tabulā ļāvis pakāpties uz septīto vietu ar labām iespējām tikt arī vēl augstāk. Mūsu komandas rindās ar 20 punktiem šoreiz rezultatīvākais bija Aleksandrs Samuilovs, bet pirmo spēli komandas rindās aizvadīja Andžejs Savostenoks, kuram 11 punkti.

 

Jauniešu hokeja turnīrā uzvar „Severstal”

Trīs dienas Daugavpils Ledus hallē norisinājās starptautisks bērnu hokeja turnīrs „Daugavpils autumn cup 2013”. Daugavpils BJSS ierindojās trešajā vietā, bet uzvarēja Čerepovecas „Severstal”.

Piecas komandas no Latvijas, Krievijas un Baltkrievijas trīs dienu laikā cīnījās par uzvaru turnīrā. Kā izrādījās, krietni pārāka par citiem bija Čerepovecas „Severstal”, kas pārliecinoši uzvarēja visās aizvadītajās spēlēs. Lielajā finālā ar 11:0 tika pārspēts Soļigorskas „Shakhter”.

Daugavpils BJSS komanda turnīra uzvarētājiem sagādāja visvairāk problēmu, piekāpjoties tikai ar 0:3, taču līdz finālam daugavpilieši nemaz netika, jo piekāpās „Shakhter” ar rezultātu 3:4. Grupu turnīrā pretinieks tika uzvarēts ar 8:4.

Spēlē par trešo vietu ar 10:0 tika sagrauta „Prizma/Pārdaugava”. Interesanti, ka grupu turnīrā ar pretinieku tika nospēlēts neizšķirti – 6:6. Noslēguma tabulā daugavpiliešiem tātad 3. vieta.

 

Florbolisti uzvar dramatiskā galotnē

Latvijas 1. florbola līgā veiksmīgi turpina spēlēt „Rēzekne/Dinaburga”, kas kārtējā mājas spēlē dramatiskā galotnē ar 6:5 pārspēja Cēsu „Lekrings-1”.

Spēle pret Cēsu komandu iesākās ar ātri ielaistiem vārtiem, bet tikpat ātri Ivans Kokins atjaunoja līdzsvaru. Spēles turpinājumā komandas guva vārtus pamīšus un līdz pat 57. minūtei rezultāts bija neizšķirts – 4:4.

Pēdējās trīs minūtēs norisinājās interesantākais. Pēc Marka Višņakova un Aleksandra Grehova gūtajiem vārtiem Daugavpils un Rēzeknes apvienotā komanda izvirzījās vadībā ar 6:4, bet 79 sekundes līdz pamatlaika beigām viesi panāca 5:6. Atlikušajā laikā viesi pat nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet izglābties viņiem neizdevās.

„Dinaburga” komandā divus vārtus guva Višņakovs, kuram arī viena piespēle.

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ