Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

28-10-2013

Mini kauss: 29. un 30.oktobrī bērnu basketbols astoņās zālēs


Otrdien un trešdien Daugavpilī, Madonā, Mārupē, Ogrē, Rīgā un Saldū risināsies Latvijas Jaunatnes basketbola līgas rīkotie "Mini kausa" izcīņas turnīri U10 un U11 vecuma grupās, kuros piedalīsies dalībnieku rekordskaits – 92 komandas no visiem Latvijas reģioniem.

Sacensībām pieteiktas 25 meiteņu un 67 zēnu komandas. Dalībnieki sacentīsies basketbola elementu stafetē, kā arī spēlēs (4x5 minūtes), iegūstot pirmo sacensību pieredzi.

Turnīra norisi nodrošinās "Mini kausa" izcīņas atbalstītāji "Colgate", "Balticovo", "Venden" un "Sportland", par patīkamām emocijām mazajiem dalībniekiem gādās "Actimel" un "Skittles".

Rīgā sacensības risināsies trijās zālēs - Juglā, Ķeizarmežā un 47.vidusskolā.

Mini kausa izcīņa šogad tiek rīkota divās grupās – U11 (2003.gadā dzimušie zēni un meitenes) un U10 (2004.gadā dzimušie un jaunāki zēni un meitenes).

Komandas sacentīsies gan spēlēs, gan arī basketbola tehnikas elementu stafetē. Spēles risināsies 4x5 minūtes, U10 grupā katrā komandā vienlaikus laukumā var būt četri spēlētāji. Spēles notiek uz zemajiem groziem (260-270 cm) ar 5.izmēra bumbām. Uz spēli komandā nedrīkst būt mazāk par 8 spēlētājiem. Katram spēlētājam jāizlaiž vismaz viena ceturtdaļa.

"Mini kausa" izcīņas turnīru grafiks:
1.turnīrs – 29. un 30.oktobris;
2.turnīrs – Ziemassvētku brīvdienās;
3.turnīrs – pavasara brīvdienās;
4.turnīrs (finālturnīrs) – jūnija sākumā Rīgā.

Finālturnīrā varēs piedalīties komandas, kuras būs startējušas vismaz vienā posmā.

Katrs turnīra dalībnieks saņem LJBL atbalstītāju un turnīra īpašo draugu dāvanu un diplomu.

Komandas turnīram var pieteikt sporta skolas, klubi un vispārizglītojošās skolas. Pieteikuma forma jāsūta uz e-pastu ljbl@lbs.lv. Nākamajiem posmiem jāpiesakās trīs nedēļas pirms to sākuma.

Mini kausa Nolikums: http://basket.lv/sljbl/dokumenti/30112010-swedbank_ljbl_dokumenti

 

Informāciju sagatavoja:

LBS Mārketinga un sabiedrisko attiecību daļa.




Atpakaļ