Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

28-10-2013

Sporta ziņas


BFC “Daugava” uzvar un garantē vietu Virslīgā!

Sestdien Bērnu Futbola centra “Daugava” spēlētāji ar 1:0 viesos pieveica “Metta/LU”-2, tādā veidā garantējot sev pirmo vietu Latvijas 1. futbola līgā un vietu Virslīgā!

BFC “Daugava” sniegums visas sezonas garumā bijis ļoti pārliecinošs, par ko liecina tikai viens zaudējums 26 spēlēs. 27. mačā bija visas iespējas priekšlaicīgi nodrošināt pirmo vietu turnīra tabulā un vietu Latvijas futbola Virslīgā. Pretiniekos bija Rīgas komanda “Metta/LU”-2.

Par galveno varoni BFС „Daugava” rindās kļuva Deniss Komarovs, kura vārtu guvums 78. minūtē izrādījās vienīgais un uzvaru nesošais – 1:0. Tuvākā sekotāja Gulbene vairs pat teorētiski nevar panākt BFC „Daugavu”.

Pirmā vieta 1. līgā garantē Daugavpils komandai vietu 2014. gada Latvijas Virslīgā.

 

 

Basketbolistēm neveiksmīga otrā ceturtdaļa un zaudējums

Otrajā spēlē Jaunajā Sieviešu basketbola līgā otro zaudējumu piedzīvojusi „Daugavpils Universitāte”, kas izbraukumā ar 41:53 piekāpās Rīgas Stradiņa Universitātei. Gandrīz pusi komandas punktu iemeta Tatjana Savicka.

Sezonas pirmās divas spēles DU basketbolistes aizvadījušas izbraukumā. Pirmajā spēlē tika zaudēts Valmierā, bet aizvadītajā nedēļas nogalē tika spēlēts pret RSU. Pēc pirmās ceturtdaļas rezultāts uz tablo bija 10:10, taču pēc nospēlētajām 20 minūtēm pretiniecēm jau bija 15 punktu pārsvars – 27:12.

Otrajā puslaikā DU nospēlēja nedaudz labāk, bet izglābt maču vairs neizdevās. Zaudējums ar 41:53. 38. minūtē bija izdevies pievilkt līdz 41:44, taču turpinājumā RSU nospēlēja precīzāk gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Rezultatīvākā Daugavpils komandas rindās bija Tatjana Savicka, kuras rēķinā 20 punkti.

 

Borovkova divi vārtu guvumi no zaudējuma neglābj

Latvijas hokeja Virslīgā hokeja komanda „Daugavpils” izbraukumā ar 3:8 piekāpās „Zemgalei/LLU”. Divus vārtus mūsu komandas labā guva Vladimirs Borovkovs.

Ļoti neveiksmīgs Daugavpils komandai izrādījās otrais periods, kad laikā no 23. līdz 33. minūtei jelgavnieki iemeta četrus vārtus, tādā veidā no 1:0 panākot 5:0. Trešdaļas izskaņā Borovkovs panāca 1:5, bet diemžēl arī trešajā periodā mājinieki bija sekmīgāki. „Daugavpils” ar Borovkova un Edgara Apeļa precīzajiem metieniem guva divus vārtus, bet „Zemgale” iemeta trīs, garantējot uzvaru ar 8:3.

„Daugavpils” turnīra tabulā ar 3 iegūtajiem punktiem atrodas pēdējā pozīcijā.

 

 

Cīkstoņi no Balviem ar 10 medaļām

26. oktobrī Balvos norisinājās starptautiskais G.Abdušelišvili piemiņas turnīrs grieķu-romiešu cīņā, kurā veiksmīgi nostartēja Daugavpils cīkstoņi.

Balvos sapulcējās vairāk nekā 100 cīkstoņu, bet Daugavpili pārstāvēja Vitālija Vērdiņa, Dmitrija Lapas un Artjoma Petkuna audzēkņi. Kopsummā mūsu sportisti ieguva desmit godalgas.

Par sacensību uzvarētājiem kļuva Jevgeņijs Zalivskis, Žans Lizbovskis, Kirils Dudko un Vladislavs Mihailovs. Finālā iekļuva, bet uzvarēt neizdevās Normundam Martiņjukam. Trešās vietas šoreiz Artūram Karabaņam, Aleksam Plotko, Vasīlijam Olipovam, Vadimam Krasovskim un Jānim Locikam.

 

„Daugava” uzvar un turpina cīņu par trešo vietu

Latvijas futbola Virslīgā pie svarīgas uzvaras izbraukumā izdevies tikt „Daugavas” spēlētājiem, kuri ar 3:0 pārspēja FC „Jūrmala”. Šis panākums ļauj turnīra tabulā saglabāt trešo vietu.

Jūrmalā laukumā devās arī Andrejs Kovaļovs, kurš iepriekšējā spēlē pret „Skonto” guva savainojumu, pēc kura viņam tika uzliktas piecas šuves. Tieši Kovaļovs bija viens no vārtu guvējiem daugavpiliešu rindās, panākot 2:0. Tas notika 29. minūtē, bet desmit minūtes pirms tā rezultātu atklāja Ibrahims Babatunde.

Otrajā puslaikā galarezultātu uzstādīja Igors Savčenkovs, tādējādi pretinieks tika uzvarēts ar 3:0. Atlikušajās divās kārtās „Daugavai” jānotur pārsvars cīņā par trešo vietu ar Rīgas „Daugavu”. Nākamā spēle 2. novembrī pret Ilūkstes NSS.


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ