Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

22-10-2013

Sporta ziņas


„Daugava” mājās nospēlē neizšķirti ar „Skonto”

Sestdien Latvijas futbola Virslīgas 24. kārtas spēlē Daugavpils „Daugava” mājās nospēlēja neizšķirti ar Rīgas „Skonto” – 0:0. Pirms šī mača komandu pameta uzbrucējs Stenlijs Ibe, kurš pēc līguma laušanas apsūdzēja komandas vadību necilvēcīgā attieksmē pret komandu.

Rīgas „Skonto” pirms spēles atradās Virslīgas līderpozīcijās, tādēļ uzvara vēl vairāk pietuvinātu viņus titulam, savukārt daugavpiliešiem 3 punkti bija jāņem, lai saglabātu trešo vietu. Pirms spēles papildus intrigu radīja Stenlija Ibes izteicieni, kurš lauza līgumu ar Daugavpils „Daugavu”. Intervijā portālam Sportacentrs.com viņš apvainoja komandu sliktā attieksmē pret futbolistiem, saistību nepildīšanā, kā arī nodarbošanos ar totalizatoriem.

Komandas vadība turpretī apvainoja Ibi neprofesionālismā un apmelošanā. Lai nu kā, šādi notikumu pavērsieni ietekmēja spēles gaitu. Jāņem vērā, ka rīdzinieki uz Daugavpili ieradās bez septiņiem pamatsastāva futbolistiem, taču tieši viesi bija tuvāk vārtu guvumam. Rezultāts 0:0 nebija īsti izdevīgs nevienai no komandām, jo „Skonto” noslīdēja uz otro pozīciju, savukārt „Daugava” uz ceturto.

Līdz čempionāta beigām atlikušas 3 kārtas.

 

No Latvijas čempionāta ar 7 medaļām

Balvos no 19. līdz 20. oktobrim norisinājās Latvijas čempionāts grieķu-romiešu cīņā 1998.-1999. gadā dzimušajiem. Daugavpils cīkstoņi izcīnīja septiņas medaļas.

 Vairāk nekā 70 dalībnieku no dažādām Latvijas pilsētām cīnījās par Latvijas čempionu nosaukumu. Dmitrija Lapas un Vitālija Vērdiņa audzēkņi kopsummā Daugavpilij ieguva septiņas medaļas.

Par čempioniem kļuva: Jevgēņijs Zalivskis, Žans Lizbovskis un Artūrs Karabaņs. Sudraba medaļas ieguva Kirils Dudko un Normunds Martinjuks, savukārt ar bronzas medaļām kaklā uz mājām devās Mihails Čemišs ar Artūru Ostapko.

Šajās brīvdienās Viļņā norisinājās arī starptautisks Pekinas olimpisko spēļu laureāta Mindauga Mizgaiša sagādāto balvu turnīrs. Savā svara kategorijā, uzvarot visas piecas cīņas, par uzvarētāju kļuva Artjoms Fiļimonovs.

 

BFC „Daugava” jau praktiski Virslīgā

Ar patīkamām atmiņām Latvijas 1. futbola līgas 27. kārtas spēles varēs atcerēties BFC „Daugava”, kas jau praktiski garantējusi sev iekļūšanu Virslīgā. Šajā kārtā pašiem izdevās uzvarēt ventspilniekus, bet galvenie konkurenti zaudēja „Audai”.

Pirms šīs kārtas spēlēm BFC „Daugava” apsteidza Gulbeni par pieciem punktiem, pie tam viena spēle daugavpiliešiem vēl bija rezervē. Pretiniekos BFC šoreiz bija „Ventspils-2”, kas uz Daugavpili ieradās labā sastāvā. Kopumā spēle nelika vilties, jo vārtu gūšanas momentu bija diezgan daudz, pie tam biežāk tos veidoja tieši „Daugava”. Jau pašā spēles sākumā Jurijs Halimons ar skaistu sitienu no 20 metriem atklāja spēles rezultātu!

 Otrajā puslaikā „Daugavai” vairākas reizes izdevās izveidot ātros uzbrukumus un viens no tiem pārvērtās vārtu guvumā. Atkal uzmanības epicentrā bija Jurijs Halimons, kura centrējumu gar vārtiem savos vārtos iebakstīja ventspilnieks. Uzvara ar 2:0 un stabila pirmā vieta turnīra tabulā.

Šajā kārtā Gulbene ar 2:3 piekāpās „Audai”, tādējādi BFC pārsvars sasniedzis astoņus punktus. Pirmās vietas nodrošināšanai pietiks ar punkta izcīnīšanu atlikušajās četrās spēlēs.

 

„Daugavpils” hokejistiem uzvaru sēriju pagarināt neizdodas

 Divus periodus Latvijas hokeja čempionātā izdevies izturēt „Daugavpils” hokejistiem, kuri ar 3:8 piekāpās „Kurbadam”. Vēl pēc diviem periodiem rezultāts bija tikai 3:2 pretinieku labā.

„Daugavpils” hokejisti iepriekšējā kārtā parūpējās par pārsteigumu, apspēlējot „Dinamo/Juniors”. Arī spēle pret „Kurbads” tika iesākta labi, par ko liecina pirmās trešdaļas rezultāts 2:1 mūsu komandas labā. Ar vārtu guvumiem atzīmējās Edvards Bujevičs un Vladimirs Borovkovs.

Diemžēl otrajā periodā daugavpilieši trīs reizes tika noraidīti un visas vairākuma iespējas pretinieks realizēja (pēdējo no tām trešā perioda sākumā), izvirzoties vadībā ar 4:2. Jāpiemin, ka vienus no vārtiem guva ilggadējais Latvijas izlases hokejists Aleksandrs Macijevskis.

43. minūtē Jevgēņijs Fjodorovs atjaunoja izredzes uz vismaz punkta iegūšanu (3:4), bet spēles noslēguma bija katastrofāls. „Kurbads” iemeta četrus bezatbildes vārtus, tiekot pie pārliecinošas uzvaras ar 8:3.

 

Taekvondo ar panākumiem Rīgā

Vērienīgās taekvondo sacensībās „Riga Open 2013” labi nostartējuši Daugavpils taekvondo meistari no kluba „Jitae”. Desmit valstu klubu konkurencē daugavpiliešiem komandu ieskaitē augstā piektā vieta, kā arī 10 individuālās godalgas.

„Riga Open” ir vērienīgākais taekvondo turnīrs Latvijā. Šogad tas sapulcināja klubus no desmit valstīm: Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Igaunijas, Turkemistānas, Gruzijas, Zviedrijas un Somijas.

Komandu ieskaitē uzvara tika Baltkrievijas komandai, bet Daugavpils pārstāve „Jitae” kopējā ieskaitē ieņēma augsto piekto vietu. Kopumā Daugavpili pārstāvēja 16 sportisti, kuri sacentās bērnu (7-9 gadi), kadetu (10-13 gadi) un junioru sacensībās (14-17 gadi).

Par uzvarētājiem izdevās kļūt Deinai Ulmei, Antonam Vavilovam un Gļebam Pozņakam.

Otrās vietas izcīnīja: Aļģerts Kligulis un Jēkabs Medvedevs.

Trešās vietas Nadeždai Jefimovai, Maksimam Habarovam (divās svara kategorijās), Kirilam Ivanovam un Viktorijai Soboļevai.

Novembra vidū Ventspilī notiks Latvijas čempionāts. Daugavpils komandas sastāvs tiks noskaidrots šajā nedēļas nogalē, kad notiks „Jitae kauss”.

 

Peldēšana

 

Rīgā notikušajās starptautiskajās peldēšanas sacensībās „Līderis 2013” vairākkārt uz goda pjedestāla stājušies Daugavpils BJSS audzēkņi.

Žans Lazdovskis 100 metru kompleksajā peldējumā starp 2003. gadā dzimušajiem puišiem uzrādīja trešo ātrāko laiku, distanci veicot 1:38.25 minūtēs. Šajā pašā distancē starp 1998. gadā dzimušajiem ar laiku 1:06,96 minūtes otro vietu ieguva Marks Smirnovs.

Tauriņstila peldējumā meitenēm (50 metri) 2002. gadā dzimušo meiteņu konkurencē Anna Samsonova ar laiku 41,42 sekundes bija trešā. Puišiem šajā pašā grupā Mihails Potulajevs uzrādīja otro rezultātu – 39,85 sekundes.

50 metros brīvajā stilā otrā vieta 1998. gadā dzimušo grupā Maksimam Harlapam (26,32 sekundes),  savukārt Daniels Narajevs 1999. gadā dzimušo grupā ar laiku 34,90 sekundes bija trešais brasā, kā arī ieguva pirmo vietu 50 metru peldējumā uz muguras – 30,68 sekundes!

50 metru peldējumā uz muguras uzvaras savā grupā arī Maksimam Harlapam.

 

 

 Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ