Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

14-10-2013

Sporta ziņas


DU volejbolisti pārsteidz čempionus un tiek pie divām uzvarām

Ļoti veiksmīgi Schenker volejbola līgā nospēlējuši “Daugavpils Universitātes” volejbolisti, kuri pārsteidzoši tika pie divām uzvarām pret Igaunijas klubiem, uzvarot abus ar rezultātu 3:2.

Sestdien Daugavpils Olimpiskajā centrā DU uzņēma komandu no Viru. Pirms šīs spēles daugavpiliešu rindas papildināja Andris Krūmiņš un Klāvs Zaļkalns, kas lika ar cerībām raudzīties uz gaidāmo dueli. Pēc zaudējuma pirmajā setā ar 19:25 nākamie divi tika uzvarēti – 25:22, 25:18. Laba iespēja noslēgt spēli bija ceturtajā setā, tomēr tas tika zaudēts (23:25), toties izšķirošajā setā DU nepievīla – 15:12.

Izcils uzbrukumā bija Aleksandrs Samuilovs, kura kontā 26 punkti. 18 punkti Rihardam Puķītim, bet 11 Zaļkalnam.

Svētdien mūsu komandai pretī stājās iepriekšējā gada čempione TTU. Igauņi bija izteikti spēles favorīti, tomēr uz mājās devās ar zaudējumu! Daugavpilieši prasmīgi izmantoja pretinieku kļūdas un ļoti labi spēlēja uzbrukumā.

Pirmie divi seti tika uzvarēti (25:22, 25:23), pie tam arī trešajā setā ilgstoši vadībā bija tieši mājinieki. Diemžēl iniciatīva tika izlaista no rokām un atkal nācās uzvarētāja noskaidrošanai spēlēt piekto setu. Tajā visu laiku vadībā bija daugavpilieši, beigās arī izcīnot uzvaru – 15:12. Punktu spēlei pielika Rihards Puķītis, kurš bija viens no labākajiem visas spēles garumā. Viņa kontā 19 punkti, bet 26 atkal Samuilovam. 13 punkti Tomam Švānam, 11 – Dmitrijam Lavrenovam, 10 – Zaļkalnam.

Negaidīti labs sniegums atjauninātajai DU vienībai.

 

 

Vājais sākums iegāž basketbolistes

Jaunajā Sieviešu basketbola līgā pirmo spēli aizvadījusi Daugavpils Universitāte, kas izbraukumā ar 59:68 piekāpās Valmierai. Ļoti vāji mūsu meitenes aizvadīja pirmo puslaiku.

Jau otro gadu pēc kārtas DU meiteņu komanda spēlēs Jaunajā Sieviešu basketbola līgā, kurā šogad par pirmo vietu cīnīsies 14 komandas. Pirmā spēle DU iekrita Valmierā, kur bija jātiekas ar vietējām meitenēm. Gados jaunā DU komanda arī šogad sastāva ziņā bija nedaudz mainījusies. Arvien vairāk un vairāk pie spēlēšanas tiek jaunās spēlētājas, bet līderes loma uzbrukumā atvēlēta Santai Baltacei.

Baltace patiešām aizvadīja produktīvu spēli, bet no zaudējuma tas neglāba. Santas rēķinā 23 punkti un astoņas atlēkušās bumbas. 13 punktus guva Tatjana Savicka, bet 12 iemeta Olga Lakomko. Zem groza 11 bumbas savāca Jolanta Rimša.

Mūsu komandu iegāza vāji aizvadītais pirmais puslaiks, kurš tika noslēgts pie rezultāta 18:35. Otrajā puslaikā izdevās nospēlēt daudz labāk tieši uzbrukumā, bet uzvarai ar to nepietika – 59:68.

 

Daugavpils kausu futbolā iegūst LDZ Cargo

Piektdien noslēdzās Daugavpils futbola čempionāta vasaras sezona. Daugavpils kausa finālā LDZ Cargo ar 2:1 pieveica Dauer, iegūstot galveno balvu.

Daugavpils kausa izcīņa bija loģisks noslēgums Daugavpils futbola vasaras sezonai. Vasarā futbolisti cīnījās regulārajā čempionātā, kurā uzvarēja Dauer, bet rudenī devās cīņā par kausu.

Līdz finālam viegli izdevās nokļūt abām galvenajām favorītēm Dauer un LDZ Cargo. „Dzelzceļniekiem” finālspēlē izdevās revanšēties pretiniekam par zaudējumu regulārajā turnīrā – 2:1. Ar vārtu guvumiem uzvarētājiem izcēlās Jevgēņijs Adamjonoks un Dmitrijs Silovs.

Jau pēc turnīra noslēguma tika apbalvoti labākie spēlētāji dažādās nominācijās:

 

                                                      LABĀKIE   SPĒLĒTĀJI.

 

LDZ  TERMINĀLS                        VALERIJS  BURLAKOVS

BFC  DAUGAVA                          ALEKSANDRS  GUZLAJEVS

NORTEKS/EGALS                       SERGEJS  IVANOVS

RSS  LRC                                      RUSLANS  KOROĻOVS

ILŪKSTE                                      EDGARS  ROMANOVSKIS

LDZ  CARGO                              VJAČESLAVS  VANSOVIČS

DAUER                                      PAVELS  TARASOVS

 

LABĀKAIS  VĀRTSARGS         ANDREJS  DMITRIJEVS   ( LDZ  CARGO)

LABĀKAIS   AIZSARGS            PĀVELS  OSTROVSKIS  (DAUER)

LABĀKAIS   PUSSARGS           SERGEJS  PROKOPKINS  (ILŪKSTE)

LABĀKAIS   UZBRUCĒJS         ALEKSANDRS  ALEKSEJEVS  (RSS  LRC)

LABĀKAIS  TIESNESIS            ALEKSEJS  JERMOLAJEVS

VĀRTU GUVĒJI                       ARMĪNS KANIŅŠ (ILŪKSTE)  un  RIČARDS  RAŠČEVSKIS  (LDZ CARGO) - 17 VĀRTi

LABĀKAIS  SPĒLĒTĀJS           AIGARS  CATLAKŠS  (DAUER) 

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ