Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

31-05-2011

Šaha turnīrs „Latgales pavasaris 2011”


Nedēļas nogalē šaha-dambretes klubā norisinājās ikgadējais šaha turnīrs „Latgales pavasaris”, kurā piedalījās ļoti spēcīgi šahisti no Latvijas, Lietuvas un Krievijas.

 

Labākie tika noskaidroti trīs vecuma grupās. U-10 vecuma grupā lielisku sniegumu nodemonstrēja vietējais daugavpilietis Pāvels Titovs, kurš uzrādīja lielisku rezultātu – 6 no 7 iespējamajiem punktiem. Nākamās divas vietas ieņēma rīdzinieki, bet starp dalībniekiem bija arī Lietuvas čempione savā vecuma grupā.

 

U-15 vecuma grupā līdz pat pēdējai kārtai pirmajā vietā turējās daugavpiliete Laura Orliņa, taču pēdējā duelī viņa bija spiesta piekāpties, beigās atkrīto uz trešo vietu. Viņai pieci punkti, bet uzvarētājiem no Sanktpēterburgas par puspunktu un punktu vairāk. Tā kā Orliņa tika labāko trijniekā, labākās meitenes tituls tika piešķirts Elizabetei Limanovskai.

 

Pieaugušo grupā, kurā startēja virkne FIDE un starptautiskās kategorijas meistaru, par milzīgu pārsteigumu parūpējās gados jaunais Deniss Dunaveckis. Viņš iekrāja 6 no 7 iespējamajiem punktiem. Otrā vieta krievam Oļegam Krivonosovam, bet labāko trijnieku noslēdza FIDE meistars Andris Starostīts. Tikai sestais bija viesis no Sanktpēterburgas Pāvels Drugovs.

 

Labākā seniora tituls tika Semjonam Štauermanam. Kopumā sacensībās piedalījās vairāk nekā 50 dalībnieku.

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ