Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

30-05-2011

Sporta ziņas


Volejbola sezona svinīgi noslēgta ar „DU” uzvaru pār zvaigznēm (30.05)

 

Piektdienas vakarā Daugavpils BJSS lielajā zālē tika pielikts svinīgs punkts 2010./2011. gada volejbola sezonai. Centrālajā vakara notikumā „Daugavpils Universitāte” ar 3:0 pārspēja Daugavpils volejbola skolas absolventu zvaigžņu komandu.

 

Noslēguma pasākuma organizatori bija parūpējušies par lielisku šovu. Sanākušajiem skatītājiem bija iespējas piedalīties dažādos konkursos, vērot krāšņus priekšnesumus, kā arī baudīt augsta līmeņa volejbolu starp „DU” šī gada modeli un bijušajiem Daugavpils volejbolistiem. Ģimenes apstākļu dēļ „Zvaigžnu izlasē” šoreiz nespēlēja Gundars Celitāns, toties ierindā bija Deniss Petrovs, Vladislavs Hotuļevs, Aleksandrs Kudrjašovs, Ēriks Baiks, Valērijs Lomakins, Vjačeslavs Grimailovs un Andrejs Jamrovskis.

 

Spēle bija ļoti spraiga, bet praktiski visu laiku vadībā atradās „DU” volejbolisti, tiekot pie uzvaras pirmajos divos setos ar identisko 25:22. Trešajā setā nācās panervozēt vēl vairāk, bet uzvara neizpalika – 25:23.

 

Šī sezona daugavpiliešiem bija ļoti veiksmīga, jo jau otro gadu pēc kārtas Latvijas čempionātā tika iegūta trešā vieta. Arī Latvijas jaunatnes čempionāts nostartēts veiksmīgi. Saskaitot visās vecuma grupās iegūtās medaļas, Daugavpils BJSS īpašumā tikuši trīs zelti, četri sudrabi, kā arī trīs bronzas.

 

Latvijas jaunatnes Olimpiādes finālam šajā nedēļas nogalē izdevās kvalificēties Andreja Kalana trenētajām 1994./1995. gadā dzimušajām meitenēm, kuras ar 3:0 pārspēja Madonas vienību.

 

Daugavpils BJSS kausu tenisā iegūst Fjodorovs un Vilkova (30.05)

 

Trīs dienas norisinājušās Daugavpils BJSS kausa izcīņas sacensības tenisā vecuma grupā līdz 12 gadiem. Par uzvarētājiem kļuva Aleksandrs Fjodorovs un Miroslava Vilkova.

 

20 dalībnieki cīnījās par Daugavpils BJSS kausu tenisā un sacensības ritēja trīs dienas. Labākais starp puišiem izrādījās Aleksandrs Fjodorovs. Otrā vieta Kirilam Matjuhinam, bet trešais Dainis Oļševskis.

 

Meitenēm spēcīgākā bija Miroslava Vilkova, kurai sekoja Katrīna Sakajeva un Karīna Bohāne.

 

Bokserim Kudinovam trešā vieta Lietuvā (30.05)

 

No 25. līdz 29. maijam Kauņā norisinājās 15. Starptautiskais Aļģirda Šocikasa turnīrs boksā. Daugavpilietis Jevgēņijs Kudinovs šajās sacensībās ieņēma trešo vietu.

 

Šocikass ir seškārtējs PSRS čempions, kā arī divkārtējs Eiropas čempions. Viņš ir trenējis arī divus Eiropas čempionus. Prestižajās sacensībās Kauņā piedalījās sportisti no daudzām Eiropas valstīm: Krievijas, Zviedrijas, Īrijas, Nīderlandes, Anglijas, Dānijas, Norvēģijas, Armēnijas, Igaunijas, Slovākijas, Baltkrievijas, Lietuvas un Latvijas.

 

Visveiksmīgāk nostartēt izdevās Jevgēņijam Kudinovam, kurš svara kategorijā līdz 69 kilogramiem tika līdz pusfinālam, kur zaudēja Lietuvas bokserim. Beigās viņam trešā vieta. Ceturtdaļfinālā izstājās Pāvels Fedotovs (līdz 81 kg), piekāpjoties norvēģim.

 

Mūsu bokseru treneris Vladislavs Sokolovs palika apmierināts ar saviem audzēkņiem: „Turnīrā piedalījās ļoti spēcīgi bokseri. Mūsējie pierādīja, ka ir labi sagatavoti. Mazliet pietrūka pieredzes. Gribētos uzslavēt visus puišus. Jevgēņijs Kudinovs cīnījās ļoti labi, tādēļ iegūtā medaļa ir pelnīta.”

 

 

Vieglatlētika (30.05)

 

Daugavpils vieglatlēti nedēļas nogalē piedalījušies vairākās sacensībās, tiekot arī godalgoto sportistu vidū.

 

Mūsu mazie censoņi sacentās Latvijas čempionātā C grupā (1998./1999. dzimšanas gads) Rīgā. Par uzvarētājiem kļuva divi augstlēcēji – Anastasija Karpekina (1,51 metrs) un Filips Klims-Afonskis (1,53 metri). Trešā vieta 2000 metru skrējienā Ēvaldam Kuļikovam.

 

Rīgas čempionātā veiksmīgi nostartēja trīssoļlēcējs Maksims Tkačovs, kurš aizlēca tieši 16 metrus. Tas ir visu laiku labākais rezultāts Daugavpils vēsturē. Šis lēciens viņam garantēja pirmo vietu.

 

Pirmā vieta 1500 metru skrējienā Valērijai Linkevičai, bet divas otrās vietas (1500 metri un 3000 metru šķēršļu skrējienā) Andrejam Domaņinam. Augslēkšanā trešā vieta Konstantīnam Markevičam.   

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ