Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

30-05-2011

Paukotājs Šilins iegūst Eiropas čempionāta bronzu


Daugavpils jaunais paukotājs Artūrs Šilins negaidīti ticis pie trešās vietas Eiropas U-23 čempionātā, kas norisinājās Krievijas pilsētā Kazaņā.

 

Eiropas junioru čempionāts paukošanā Kazaņa sapulcinājis 187 paukotājus no 23 Eiropas valstīm. Starp dalībniekiem bija arī Daugavpils BJSS audzēkņi. Paukošanā ar špagu 45 dalībnieku vidū bija daugavpilieši Jurijs Sjanita un Artūrs Šilins.

 

Sākumā dalībnieki sacentās grupu turnīrā, pēc kura tika aizvadītas izslēgšanas cīņas. Gan Sjanita, gan Šilins savās grupās palika piektajās vietās, ar ko pietika tikšanai labāko 36 sportistu vidū.

 

Izslēgšanas mačus mūsējie iesāka ļoti veiksmīgi. Sjanita ar 15:14 pārspēja Slovākijas sportistu, bet Šilins ar 15:13 pārspēja bulgāru. Nākamajā kārtā viņš ar 15:12 uzvarēja ļoti spēcīgo itāli. Paveikt brīnumu pret reitinga pirmo numuru neizdevās Sjanitam (Ukrainas sportists vēlāk ieguva otro vietu), tādējādi viņam sacensības bija noslēgušās. Noslēgumā viņam 31. vieta.

 

Šilins 1/8 finālā pārspēja vēl vienu itāli (14:13), bet ceturtdaļfinālā izrādījās pārāks par krievu – 15:14. Uzvara viņam garantēja medaļu, bet pusfinālā bija iespēja tikt arī līdz finālam. Pret nākamo turnīra uzvarētāju no Polijas variantu gan vairs nebija – 3:15.

 

Noslēgumā 22 gadus vecajam Artūram Šilinam trešā vieta un bronzas godalga. Apsveicam sportistu un viņa treneri Sergeju Šaklunovu.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ