Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

19-08-2013

Rīt skrējiens „Apkārt Latvijai” sasniegs Daugavpili


Nacionālie bruņotie spēki sadarbībā ar Valsts policiju, Valsts robežsardzi un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu aicina Latvijas iedzīvotājus atbalstīt lāpu skrējienu gar Latvijas robežu - Apkārt Latvijai. Rīt skrējiena lāpa sasniegs Daugavpili un tam par godu Vienības laukumā būs īpaši svētku pasākumi.

Viens no skrējiena organizatoriem Gaidis Andrejs Zeibots uzskata, ka šis skrējiens ir lieliska iespēja saliedēt valsts iedzīvotājus, jo līdzdalība un vēlēšanās būt piederīgiem ir ļoti svarīga. Atvaļinātais viceadmirālis Zeibots bija arī 1992. gada skrējiena organizētājs.

Jau ziņots, ka no 15. līdz 21.augustam, godinot Nacionālo bruņoto spēku 1992.gadā organizētās lāpu stafetes 21.gadadienu, gar Latvijas robežu notiks biedrības Latvijas ģenerāļu kluba iniciēts skrējiens Apkārt Latvijai. Skrējiena svinīgā atklāšana notika 15.augustā plkst.9:30 Brāļu kapos. Pēc lāpu svinīgās iedegšanas, skrējiena dalībnieki divās grupās uzsāka skrējienu no Rīgas uz Salacgrīvu un no Rīgas uz Mērsragu. Skrējiena kopējais garums ir aptuveni 1500 kilometru. Tas norisināsies septiņas dienas, 14 posmos.

Rīt skrējiens sasniegs arī Daugavpili un tam par godu Vienības laukumā pilsētas iedzīvotāji varēs redzēt vairākus paraugdemonstrējumus boksā, taekvondo, militārās tehnikas izstādes, video par Latvijas armiju, tāpat izklaides un savu šova programmu piedāvās ugunsdzēsēji un arī citi. Tiek paredzēts, ka lāpa sasniegs Vienības laukumu ap plkst. 19:00, bet izklaides pasākumi Vienības laukumā sāksies no plkst. 18:00 un ritēs līdz plkst. 20:00. Lāpu skrējienā piedalīsies arī Daugavpils pilsētas vadība un daudzi pilsētas iedzīvotāji, kuri bija izteikuši vēlmi piedalīties skrējienā.  

Plašāka informācija par skrējienu pieejama aizsardzības nozares ziņu portālā www.sargs.lv: http://www.sargs.lv/lv/Zinas/Latvija/2013/07/11-01.aspx#lastcomment

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ