Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

24-05-2013

Pasaules čempionāta kvalifikācijas spēles notiek Daugavpilī


No 24. līdz 26. maijam Daugavpils Olimpiskajā centrā Latvijas sieviešu volejbola izlase aizvada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles. Daugavpilī pasaules čempionāta kvalifikācijas spēles notiek pirmo reizi.  Atklāšanas ceremonijā Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kuklakova uzsvēra, ka Daugavpils ir sportiska pilsēta. To apliecināja arī Pilsētas svētki, kurus veltīja sportam, kas visus pārsteidza ar sporta veidu daudzveidību. Tāpēc pašvaldības rūpes ir atbalstīt sportu. „Pilsētas Domes vārdā izsaku pateicību spēļu organizatoriem par uzticēšanos Daugavpilij. Esmu pārliecināta, ka viss notiks visaugstākā līmenī un Daugavpils, ar savu viesmīlību un sportisko garu, atstās ļoti jaukus iespaidus.”, uzrunā teica Žanna Kulakova.

Latvijas sieviešu volejbola izlase 90. gados varēja lepoties ar regulāru dalību Eiropas čempionātu finālturnīros, taču finansējuma trūkuma un dažādu citu iemeslu dēļ izlase zaudēja savas pozīcijas, sešu gadu garumā neaizvadot nevienu oficiālu maču. Tikai 2011. gada izskaņā tā atkal atjaunoja savu darbību.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā 2012. gadā Latvijas izlase pārvarēja pirmo kvalifikācijas kārtu, bet otrajā kārtā palika ceturtajā vietā. Pēc vairāk nekā desmit gadu pārtraukuma Latvijas izlase startē pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Finālturnīrs paredzēts 2014. gadā.

Pirmajā kvalifikācijas kārtā Latvija tiksies ar Lietuvu, Igauniju un Islandi. Valstis šajā kārtā sarindotas pēc ģeogrāfiskā principa, tādēļ mūsu grupā tikušas mūsu tuvās kaimiņvalstis – Lietuva un Igaunija.

3. kvalifikācijas kārtai automātiski kvalificēsies tikai grupas uzvarētāja, bet otrās vietas ieguvēja par iespēju spēlēt pēdējā kvalifikācijas kārtā cīnīsies ar citu grupu otro vietu ieguvējām (kopumā ir 7 kvalifikācijas grupas).

Ieeja uz visām spēlēm ir bezmaksas.

 

Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde

 




Atpakaļ