Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

21-05-2013

Pasaules čempionāta kvalifikācijas spēles notiks Daugavpilī


No 24. līdz 26. maijam Daugavpils Olimpiskajā centrā Latvijas sieviešu volejbola izlase aizvadīs pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles. Daugavpilī pasaules čempionāta kvalifikācijas spēles notiks pirmo reizi.

Latvijas sieviešu volejbola izlase 90. gados varēja lepoties ar regulāru dalību Eiropas čempionātu finālturnīros, taču finansējuma trūkuma un dažādu citu iemeslu dēļ izlase zaudēja savas pozīcijas, sešu gadu garumā neaizvadot nevienu oficiālu maču. Tikai 2011. gada izskaņā tā atkal atjaunoja savu darbību.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā 2012. gadā Latvijas izlase pārvarēja pirmo kvalifikācijas kārtu, bet otrajā kārtā palika ceturtajā vietā. Pēc vairāk nekā desmit gadu pārtraukuma Latvijas izlase startēs pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Finālturnīrs paredzēts 2014. gadā.

Pirmajā kvalifikācijas kārtā Latvija tiksies ar Lietuvu, Igauniju un Islandi. Valstis šajā kārtā sarindotas pēc ģeogrāfiskā principa, tādēļ mūsu grupā tikušas mūsu tuvās kaimiņvalstis – Lietuva un Igaunija.

Turnīra atklāšanas spēles 24. maijā, kad Lietuva tiksies ar Islandi (16:30), bet Latvija samēros spēkus ar Igauniju (19:00). Atklāšanas ceremonija paredzēta 24. maijā plkst. 18:15.

3. kvalifikācijas kārtai automātiski kvalificēsies tikai grupas uzvarētāja, bet otrās vietas ieguvēja par iespēju spēlēt pēdējā kvalifikācijas kārtā cīnīsies ar citu grupu otro vietu ieguvējām (kopumā ir 7 kvalifikācijas grupas).

Ieeja uz visām spēlēm būs bezmaksas.

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ