Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

13-05-2013

Aizvadīts 5. brāļu Purvinsku piemiņas turnīrs boksā


No 10. līdz 11. maijam Daugavpils BJSS lielajā zālē norisinājās jau 5. starptautiskais brāļu Purvinsku piemiņas turnīts boksā, kas pulcēja dalībniekus no četrām valstīm.

Leonards Purvinskis un Aleksandrs Purvinskis bija ievērojami sportisti un treneri. Leonards Purvinskis gāja bojā 1994. gadā, kopš tā laika 16 gadus pēc kārtas tika rīkoti turnīri viņa piemiņai. 2009. gadā bojā gāja viņa brālis Aleksandrs. Kopš tā laika jau piekto gadu pēc kārtas tika rīkots brāļu Purvinsku piemiņas turnīrs. Viņu vadībā tika izaudzināts neviens vien izcils bokseris.

 

Šogad sacensībās piedalījās 115 bokseri no Krievijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Turnīrā tika sadalītas godalgas četrās dažādās vecuma grupās: 1999.-2000. gadā dzimušie, 1997.-1998. dzimušie, 1995.-1996. gadā dzimušie, kā arī 1994. gadā dzimušie un vecāki.

 

Turnīrs tika noorganizēts augstā līmenī un tiesneši izmantoja elektronisko rezultātu skaitīšanas sistēmu, kas sacensībām deva vēl augstāku statusu.

 

Komandu ieskaitē uzvara tika Daugavpils BJSS, otrajā vietā Rīga, bet trešā pozīcija Krievijai.

 

Individuāli no Daugavpils sportistiem uzvaras ieguva:

Jurijs Petrovs, Ņikita Zujevs, Vladislavs Barkovskis, Edgars Koržeņevskis, Edvīns Kotels, Jevgēņijs Jevsikovs, Kirils Vasiļjevs, Deniss Nikolajonoks, Ritvars Šuļga, Evanders Servuts, Dmitrijs Zaharovs, Ēvalds Teikmanis, Ņikita Lemjakins, Diāna Matkeviča.

 

Otrās vietas šoreiz: Sandim Aļeiņikovam, Viktoram Potapovam, Česlavam Svirkam, Valērijam Ivanovam, Artjomam Meļkovam, Vjačeslavam Šapovalam, Andrejam Minovam, Aleksandram Lipovkam.

 

Lieliski savu finālcīņu aizvadīja Daugavpils komandas kapteinis Dmitrijs Zaharovs, kurš savu oponentu no Igaunijas nokautēja otrajā raundā.

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde

 




Atpakaļ