Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

09-05-2013

PSK-Wurth uzvar pilsētas basketbola čempionātā; studentes ceturtās Latvijā


Trešdien noslēdzās pilsētas basketbola čempionāts vīriešiem, kurā uzvaru svinēja PSK-Wurth spēlētāji, apsteidzot Daugavpils Universitāti un Daugavpils BJSS. Tāpat jaunumi arī par citiem aktuālajiem notikumiemDaugavpilsbasketbolā.

Turnīra galvenais organizētājs Nikolajs Romaņenko pastāstīja, ka turnīrs šogad bija ļoti interesants un netrūka spraigu spēļu. Pat čempionāta galvenā favorīte PSK-Wurth neiztika bez zaudējumiem. Tas gan netraucēja jau kārtējo gadu kļūt par uzvarētājiem.

Noslēgumā vienāds punktu skaits bija DU un BJSS komandām, tomēr savstarpējās spēlēs labāk nospēlēja studenti, kas ļāva ieņemt otro vietu.

Aiz labāko pjedestāla palika “Čili Pica”, 15. vidusskola un Pilskalne. Arī šīm komandām bija vienāds punktu, skaits, bet savstarpējās spēlēs labākā gūto un zaudēto punktu attiecība bija “Čili Picai”.

Par labāko spēlētāju PSK rindās tika atzīts Pēteris Dzalbe, vicečempionu rindās labākais Leonīds Terentjevs, bet BJSS rindās – Valentīns Gurjančiks.

Latvijas Universiādē sieviešu komandām DU sieviešu komanda ieņēma ceturto vietu. Spēlējot tikai sešu spēlētāju sastāvā, mūsu meitenes grupā pieveica LLU, bet otrajā spēlē zaudēja RSU. Izslēgšanas spēlēs zaudēts LSPA un RSU, kas summā deva ceturto vietu. Par labāko mūsu komandā tika atzīta Santa Baltace. Vērts pieminēt, ka LU rindās par otrās vietas ieguvēju kļuva daugavpiliete Inga Borodavko.

Eiropas Jaunatnes basketbola līgas finālturnīrā Liepājas komandas sastāvā otro vietu ieguva daugavpiliete Liza Čumika. Liepājas komandā par otro treneri tika piesaistīta Daugavpils BJSS trenere Irina Romaņenko.

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ