Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

17-05-2011

Daugavpils basketbolistes iegūst otro vietu Latvijas čempionātā


Daugavpils U-13 vecuma grupas meitenes ieņēmušas otro vietu Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgā, uzstādot jaunu mūsu pilsētas rekordu.

 

Pāris nedēļas iepriekš par Daugavpils jaunajām basketbolistēm runāja pēc U-12 vecuma grupas fināliem, kad daugavpilietes ieņēma trešo vietu. U-13 vecuma grupas komanda savu finālturnīru aizvadīja no 13. līdz 15. maijam Cēsīs. Mūsu meitenes, lai labāk sagatavotos finālturnīram, vēl līdz tam aizvadīja sparingcīņas Lieldienu turnīrā, kur tikās ar ļoti spēcīgām pretiniecēm, kā arī nospēlēja Daugavpils BJSS turnīru, kurā uzvarēja Daugavpils U-14, U-15 un U-16 vecuma grupas pārstāves.

 

Lielajā finālturnīrā sacentās astoņas spēcīgākās Latvijas komandas pēc pamatturnīra rezultātiem. Daugavpilietes tajā bija ieņēmušas ceturto vietu, tādēļ savā apakšgrupā bija jāmērojas spēkiem ar „Rīgu/Rīdzeni”, „Jelgavu” un „Valmieru”. Ar jelgavniecēm un valmierietēm mūsu meitenes tika galā visnotaļ pārliecinoši, bet spēlē par pirmo vietu atzina „Rīdzenes” pārākumu. Zaudējums ar desmit punktiem, kas netraucēja tikt pusfinālā.

 

Šeit Daugavpils komandu gaidīja otras apakšgrupas labākā vienība „Rīga/TTP1”, kas bija izteikta cīņas favorīte. Pretinieču komandā netrūka daudz gara auguma spēlētāju. Neskatoties uz to, Daugavpils meitenes prata sagādāt milzīgu sensāciju, uzvarot ar 12 punktu pārsvaru. Mūsējās lieliski noskaņojās cīņai, labi nospēlēja aizsardzībā, pelnīti tiekot finālā! Pēc uzvaras pusfinālā pie mūsu komandas galvenās treneres Irīnas Romaņenko klāt nāca daudzi basketbola eksperti, apsveicot ar negaidīto uzvaru.

 

Finālā Daugavpils atkal tikās ar „Rīdzeni”, kurai nācās piekāpties ar 17 punktiem. Beigās mūsu meitenēm otrā vieta, kas ir visu laiku labākais sasniegums Daugavpils basketbola vēsturē. Vairākas reizes daugavpilietes bija ceturtās, bet līdz otrajai vietai vēl nekad neizdevās tikt.

 

Simboliskajā finālturnīra pieciniekā tika iekļauta mūsu saspēles vadītāja Anastasija Kaminska. Komandu trenēja Irīna Romaņenko, kura bija ļoti priecīga par komandas sniegumu: „Aizvadījām izcilu turnīru. Biju cerējusi, ka varbūt izdosies pacīnīties par trešo vietu, bet par otro nemaz nesapņoju, jo „Rīdzene” un „TTP1” bijušas galvas tiesu pārākas pār pretiniecēm. Tomēr, mēs labi noskaņojāmies un uzvarējām. Pret „TTP1” aizvadījām lielisku spēli. Tā kā mūsu vienībā nav daudz garo spēlētāju, visos mačos pretinieces presējām pa visu laukumu, uzsvaru liekot tieši uz spēli aizsardzībā. Šis gads manām audzēknēm ir bijis ļoti veiksmīgs.”

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ