Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

03-05-2013

Latvijas spīdveja izlase kvalificējas pusfinālam


Latvijas spīdveja izlase pirmo reizi kvalificējusies Pasaules kausa izcīņas pusfinālam,Daugavpilstrekā apsteidzot Vācijas, Slovēnijas un Ukrainas izlases.

Latvijas izlases četrinieks (Vjačeslavs Giruckis, Andžejs Ļebedevs, Maksims Bogdanovs, Ķasts Puodžuks) trešdienas vakarā pārrakstīja Latvijas spīdveja vēsturi, pirmo reizi tiekot Pasaules kausa pusfinālā, kur Latviju jau gaida Polija, Krievija un Austrālija.

Kvalifikācijas sacensībāsDaugavpilstrekā Latvija tika minēta kā galvenā favorīte uz vienīgo ceļazīmi pusfinālam, tomēr tik pārliecinošu uzvaru neviens nebija gaidījis. Jau pēc pirmās braucienu sērijas latvieši apsteidza tuvākos sekotājus par četriem punktiem, bet turpinājumā pārsvars auga arvien straujāk.

Nestabili brauca mūsu pretinieki, toties mūsējiem sastāvs bija visnotaļ viengabalains (vājāks par citiem bija vien Giruckis),  kas ļāva jau 17. braucienā oficiāli nodrošināt pirmo vietu. Noslēgumā Latvijai 45 punkti, bet tuvākajai sekotājai Slovēnijai – 30.

Izcilas sacīkstes aizvadīja Andžejs Ļebedevs, kuram uzvaras visos savos braucienos, tajā skaitā arī cīņā ar vienu no pasaules vadošajiem braucējiem slovēni Mateju Žagaru. Žagaram tas bija vienīgais zaudējums šajā vakarā. 13 punkti Latvijas izlases rindās Bogdanovam, bet 11 punktus atveda Puodžuks.




Atpakaļ